Coach

Informatie over het beroep, opleidingen, competenties, arbeidsmarkt en meer...

Avatar van Team Mijnzzp

Coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding, die niet echt samen te vaten is tot een specifiek iets omdat er zo veel verschillende vormen van coaching zijn. Andere woorden voor coaching zijn ook wel therapie, counseling en supervisie. Coaching vindt vaak plaats in een gelijkwaardige één op één relatie. Een coach start vaak met een intakegesprek, waarin de verschillende doelen met elkaar worden besproken.

Een coach kan op veel verschillende manieren aan het werk gaan, wat vaak per persoon afhankelijk is. Coaches geven advies, trainen en ondersteunen iemand om zijn persoonlijke doelen te behalen. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden door mensen aan het denken te zetten door middel van het stellen van vragen, zodat de ander hierover moet nadenken. Over het algemeen gaat een coach uitdagend te werk om zijn doel te bereiken, dus dat kan betekenen dat er soms wat lastige uitdagende vragen bij zitten.

Wanneer coachen

Er zijn veel verschillende vormen van coaching die allemaal gericht zijn op een bepaald doel, zoals persoonlijke coaching, loopbaancounseling, teamcoaching, coaching als managementstijl en bijvoorbeeld immediate-coaching. Deze laatste vorm van coaching maakt het mogelijk om iedere dag met je coach te overleggen, door middel van email contact. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer iemand ziek thuis zit of geen tijd heeft om af te spreken.

Coaching is dan ook heel breed te noemen en kan op vele manieren toegepast worden. Coaching kan op verschillende manieren in iemands werkzame leven naar voren komen, zoals door het bedrijf waar iemand werkt of omdat iemand denkt er zelf behoefte aan te hebben. Het kan zijn dat een bedrijf het nodig vindt om een personeelslid te coachen, zodat deze door kan groeien in zijn functie of zo op een andere hogere functie kan solliciteren. Door het begeleiden van de werknemer kunnen zwakke punten aangepakt worden zodat dit pluspunten worden van de werknemer.

Ook zijn er genoeg mensen te vinden die vastgeroest zitten op een bepaalde functie, en een nieuwe uitdaging zoeken binnen het bedrijf. Door samen te praten kunnen de wensen van de werknemer aangepast worden tot een werkbaar model waar iedereen zich in kan vinden.

Maar ook hele afdelingen kunnen te maken krijgen met coaching als het bedrijf dit wenst. De coach krijgt dan vaak van te voren een bepaald doel gesteld van het management en probeert hier een programma voor te maken. Tijdens de coaching zullen er dan vaak verschillende dingen gedaan worden met de afdeling, zoals rollenspellen, schilderen, gesprekken voeren en ga zo maar door. Het doel van zo'n dag kan bijvoorbeeld zijn mensen dichter bij elkaar te brengen, of meer inzicht te geven in bepaalde onderwerpen.

Coaching in het bedrijfsleven:

Opleidingen tot coach

Er zijn door het hele land diverse opleidingsinstituten te vinden die cursussen of opleidingen aanbieden tot coach. Er zijn als coach veel verschillende richtingen mogelijk waarin je je kan specialiseren. De meeste opleidingen c.q. cursussen zijn minimaal op Hbo-niveau. Daarnaast zijn er voldoende algemene websites te vinden over coaching. Een coach is geen leraar die onderwijs geeft maar iemand die inspireert, motiveert en mensen ondersteuning biedt. De diverse opleidingen c.q. cursussen tot coach kunnen variëren van enkele dagen tot jaren.

Bedrijven waar een coach werkzaam kan zijn

Als coach ben je doorgaans werkzaam als zelfstandig ondernemer, al dan niet aangesloten bij een grotere organisatie. Maar ook in het bedrijfsleven komen gespecialiseerde coaches voor. Wel zijn het doorgaans de grotere bedrijven die een coach in dienst hebben, zodat zij hun personeel kunnen coachen. Als coach kan je één op één coachen of coaching geven aan een hele afdeling binnen een bedrijf.

Competenties coach

Als coach is het belangrijk dat je zelfkennis bezit, zodat je weet wat je eigen beperkingen en mogelijkheden precies zijn. Ook heb je zelfvertrouwen. Omdat je veel gesprekken c.q. uitdagingen aan zal gaan met verschillende soorten mensen moeten je communicatieve vaardigheden als coach goed zijn. Maar ook visie en inlevingsvermogen zijn belangrijke competenties als coach. Het goed coachen is alleen mogelijk als je in staat bent om goed te luisteren en resultaatgericht weet te werken, zodat de doelstellingen bereikt kunnen worden.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden als coach

Er is veel vraag naar coaching, en in dat opzicht zal het doorgaans geen probleem zijn om werk of opdrachten te krijgen als coach. Wel is het zo dat er inmiddels veel coaches actief zijn op verschillende gebieden, wat de concurrentie groot maakt. Maar over het algemeen moet het als goed opgeleide coach geen probleem zijn om werk of opdrachten te vinden. De doorgroeimogelijkheden als coach moeten gezien worden in  het verder specialiseren binnen je vakgebied en het verkrijgen van grotere en belangrijkere opdrachten. Maar ook het starten van je eigen coachingsbedrijf kan natuurlijk gezien worden als doorgroeien als coach.

Arbeidsvoorwaarden en salaris coach

Omdat wij er vanuit gaan dat meeste coaches werkzaam zijn als zelfstandig ondernemer, zijn er verder geen specifieke arbeidsvoorwaarden van toepassing, omdat je die zelf zal bepalen als ondernemer. Een zelfstandig werkende coach zal doorgaans niet per uur werken maar per opdracht. Wel kan dit natuurlijk per bedrijf of coach verschillen. Zoals eerder omschreven zijn er veel zelfstandig ondernemers te vinden die coachen, die werkzaam kunnen zijn in zeer uiteenlopende vakgebieden.