Afdelingsmanager

Informatie over het beroep, opleidingen, competenties, arbeidsmarkt en meer...

Avatar van Team Mijnzzp

Een afdelingsmanager is verantwoordelijk over een bepaalde afdeling binnen een organisatie. De mensen die werkzaam zijn binnen deze afdeling vallen onder de verantwoordelijkheid van de afdelingsmanager. Een afdelingsmanager heeft managementkwaliteiten en zorgt er voor dat het beleid van een organisatie wordt gerealiseerd binnen de afdeling. De afdelingsmanager is het aanspreekpunt op de afdeling en kan, afhankelijk van de organisatie, ook overleggen met andere afdelingsmanagers. Ook het voeren van functioneringsgesprekken valt over het algemeen onder de verantwoordelijkheid van de afdelingsmanager. Een afdelingsmanager is zelf meestal ook werkzaam op de afdeling, waardoor de lijnen tussen het personeel en de afdelingsmanager kort zijn.

De afdelingsmanager heeft over het algemeen verschillende taken, zoals het uitbeelden van de bedrijfsvisie, het aansturen van de afdelingsmedewerkers, het maken van planningen en het houden van toezicht op de afdeling. Afdelingsmanagers komen binnen het bedrijfsleven overal voor en kunnen ook andere benamingen hebben, zoals een fleet manager, logistiek manager of interim manager als de afdelingsmanager ingehuurd is. De term afdelingsmanager is dan ook vrij algemeen en kan per bedrijf of organisatie verschillen. Daarnaast bestaan er verschillende niveaus van management, die erg wisselend kunnen zijn per bedrijf of organisatie. Dit beroep kan voorkomen op Mbo-niveau, Hbo-niveau en op universitair niveau.

Een belangrijk kenmerk voor de afdelingsmanager is het kunnen motiveren van het personeel op de afdeling. Doordat de afdelingsmanager dicht bij de werkvloer staat kan deze snel ingrijpen als hij of zij ziet dat bepaalde zaken niet goed gaan. Dit hoeft natuurlijk niet alleen bedrijfsactiviteiten te betreffen, het kan juist ook het personeel betreffen. Als afdelingsmanager ben je dan in veel gevallen een vertrouwenspersoon van de medewerkers.

Verschil leiderschap en management

Een afdelingsmanager behoort toe tot het operationeel management. Operationeel management is binnen de meeste bedrijven de eerste vorm van management. Er bestaat een belangrijk verschil tussen operationeel management, middenmanagement en het topmanagement van een bedrijf of organisatie. Management moet niet zomaar verward worden met leiderschap, omdat leiderschap juist toehoort tot het topmanagement. Het topmanagement en leiderschap hebben betrekking op het hebben van een duidelijke toekomstvisie van het bedrijf of organisatie. Management heeft juist meer betrekking op uitvoerende managementvaardigheden.

Taken en verantwoordelijkheden van een afdelingsmanager:

  • Het aanspreekpunt zijn voor medewerkers
  • Het controleren en beheersen van de medewerkers
  • Het coördineren van de medewerkers
  • Het delegeren naar de medewerkers
  • Het hebben van een vooruitziende blik
  • Het omzetten van informatie naar planmatige actie
  • Het vertegenwoordigen van de afdeling

Verschillende niveaus management:

Operationeel management

  • Een operationeel manager heeft over het algemeen net iets meer verantwoordelijkheden dan het andere personeel. Deze functie heeft de manager vaak verkregen door een goede inzet op de werkvloer. Een operationeel manager werkt meestal zelf ook op de werkvloer.

Middenmanagement

  • Dit betreft een manager die verantwoordelijk is voor meerdere werknemers. Daarnaast kan de manager verantwoordelijk zijn voor andere zaken zoals werkmaterialen, geldverdelingen voor cursussen of het aanvragen en beheren van machines die op de afdeling aanwezig zijn of nodig zijn.

Topmanagement

  • Het topmanagement houdt zich bezig met de ontwikkeling van organisatiedoelen, zoals de toekomstvisie van het bedrijf of organisatie. Het topmanagement zal ook veelvuldig overleggen met de betreffende directie en andere belanghebbenden.

Beroep afdelingsmanager:

Opleidingen tot afdelingsmanager

Om als afdelingsmanager te kunnen werken kan het het beste de Hbo-opleiding Bedrijfskunde, Hbo-opleiding Commerciële Economie of de Hbo-opleiding Business Management gevolgd worden. Deze opleidingen duren afhankelijk van je vooropleiding vier jaar en stomen je klaar om als manager te gaan werken. Tijdens deze opleidingen is er veel aandacht voor bedrijfseconomie, administratie, vervoerseconomie, productietechnieken en natuurlijk voor vreemde talen.

Bedrijven waar een afdelingsmanager werkzaam kan zijn

Als afdelingsmanager ben je doorgaans werkzaam bij de grotere bedrijven. Er zijn veel bedrijven die een afdelingsmanager in dienst hebben, zoals transporteurs die met vrachtwagens werken, treinen, schepen en vliegtuigen.

Competenties afdelingsmanager

Als afdelingsmanager heb je de dagelijkse leiding over een bepaalde afdeling en overleg je veel met de manager of directie. Als afdelingsmanager kan je een aantal mensen aansturen of misschien wel heel veel, afhankelijk van het bedrijf. Ook het voeren van sollicitatiegesprekken en functioneringsgesprekken behoort meestal tot je taken als afdelingsmanager.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden als afdelingsmanager

Als goed opgeleide manager is er doorgaans voldoende werk te vinden. Meestal volgt een vaste baan vanzelf tijdens de opleiding. De management sector is in Nederland erg groot en daarom zal het doorgaans niet moeilijk zijn om een baan te vinden. Wel is het zo dat een nieuwe afdelingsmanager niet altijd direct als manager aan de slag kan, maar zich eerst zal moeten bewijzen en zo kan doorgroeien binnen de organisatie. Het doorgroeien is dan ook meestal een kwestie van tijd en ervaring.

Arbeidsvoorwaarden en salaris afdelingsmanager

Als afdelingsmanager heb je doorgaans lange werkdagen met veel verschillende verantwoordelijkheden. Een Hbo-opgeleide manager in loondienst kan afhankelijk van zijn leeftijd en ervaring tussen de 2000 en 4000 euro bruto per maand verdienen. Wel kan het salaris erg verschillend zijn per werkgever en de precieze verantwoordelijkheden als manager.

Mijnzzp.nl