Interim manager

Informatie over het beroep, opleidingen, competenties, arbeidsmarkt en meer...

Avatar van Team Mijnzzp

Een interim manager is een tijdelijke leidinggevende die meestal van buiten het bedrijf komt. Een andere benaming voor een interim manager is ook wel projectleider, manager of consultant. Het inhuren van een interim manager kan om verschillende redenen aantrekkelijk zijn voor een organisatie. Denk hierbij aan als de huidige manager vertrekt en er intern geen geschikte manager gevonden kan worden, of aan een manager die langdurig ziek is. Daarnaast kan de huidige manager van zijn functie ontheven worden of is er behoefte aan een specialist, die intern niet aanwezig is. Interim managers komen binnen de arbeidsmarkt overal voor en werken meestal voor een managersbureau, consultancybureau of zijn werkzaam als zelfstandig ondernemer. In alle gevallen heeft de functie interim manager betrekking op een tijdelijke leidinggevende manager die een bepaalde organisatie komt versterken. In de meeste gevallen zal een interim manager van buiten de organisatie aangetrokken worden, omdat er intern geen geschikte kandidaat gevonden kan worden. Het grote voordeel van organisaties om een interim manager in te huren is dat er meestal snel een oplossing gevonden kan worden met betrekking tot een geschikte kandidaat.

Interim managers bieden bedrijven meestal ook het voordeel dat ze niet betrokken zijn bij het bedrijf. Dit kan een voordeel zijn met betrekking tot een open inzicht en de eventuele voorgeschiedenis binnen een bepaalde afdeling. Daarnaast kan een bedrijf heel gericht zoeken naar specifieke kennis, die intern niet aanwezig is.

Omdat het meestal om specifieke kennis gaat, zijn de verwachtingen dan ook hoog. Een interim manager moet een professional zijn met veel werkervaring en kennis op het gebied van management. Het snel kunnen schakelen en doorgronden van pijnpunten als interim manager is, belangrijk zodat er aan de oplossing gewerkt kan worden. Als interim manager is het werken aan de voortgang en het leveren van resultaten zeer belangrijk.

Wanneer is een interim manager interessant:

  • Als de huidige manager vertrekt
  • Als de manager langdurig ziek is
  • Als de specifieke kennis niet in huis is
  • Als er nieuw nieuw inzicht nodig is
  • Als er onenigheid is binnen organisatie
  • Als er sprake is van een grote reorganisatie
  • Als er sprake is van wanbeleid

Beroep interim management:

Opleidingen tot interim manager

De functie interim manager kent geen specifieke opleiding. De meeste interim managers zijn ervaren managers, die binnen hun vakgebied over veel kennis beschikken. Als interim manager zal je minimaal over een Hbo-opleiding beschikken of een universitaire opleiding. Daarnaast worden er veel uiteenlopende opleidingen en cursussen aangeboden voor interim managers om zich verder te kunnen ontwikkelen. Zie voor meer informatie ook de website managersonline.

Bedrijven waar een interim manager werkzaam kan zijn

Een interim manager is doorgaans werkzaam via een managersbureau, consultancybureau of de is werkzaam als zelfstandig ondernemer. Waar een interim manager gedetacheerd kan worden is verder niet aan te geven, omdat interim managers binnen alle branches voorkomen.

Competenties interim manager

Als interim manager moet je over algemene managementvaardigheden beschikken. Binnen dit beroep speelt ervaring, deskundigheid en inzicht een grote rol. Het is de interim manager die orde moet scheppen binnen een afdeling of organisatie. Algemene belangrijke woorden als interim manager zijn flexibiliteit, besluitvorming, plannen, organiseren, netwerken en doorzettingsvermogen. Als laatste is het niet onbelangrijke dat een interim manager over uitstekende communicatieve vaardigheden zal moeten beschikken.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden als interim manager

Het arbeidsmarktperspectief als interim manager is over het algemeen zeer goed te noemen. Wel zijn de juiste opleidingen, competenties en ervaring belangrijk binnen dit beroep. Een goede interim manager zal meestal geen enkel probleem hebben met het vinden van geschikte opdrachten, omdat een goede interim manager eerder gevraagd zal worden dan dat hij of zij zelf op zoek moet naar opdrachten. De doorgroeimogelijkheden als interim manager zijn wel beperkt. De doorgroeimogelijkheden moeten gezien worden in het verkrijgen van grotere en meer belangrijke managementopdrachten, of het verkrijgen van een vaste functie met veel verantwoordelijkheid.

Arbeidsvoorwaarden en salaris interim manager

Er zijn geen voorbeelden te geven van specifieke arbeidsvoorwaarden, omdat je voor verschillende soorten opdrachtgevers werkzaam kan zijn. Als je werkzaam bent als zelfstandig interim manager bepaal je je eigen arbeidsvoorwaarden. Wat een interim manager precies zal verdienen is lastig aan te geven, omdat binnen dit beroep ervaring, deskundigheid en bewezen diensten een grote rol spelen. Over het algemeen zal een interim manager een salaris verdienen tussen de 4000 en 5500 euro bruto per maand, afhankelijk van leeftijd, opleidingen en verantwoordelijkheden. Het is niet ondenkbaar dat een interim manager veel meer kan verdienen, als het gaat om een functie met veel verantwoordelijkheden.

Mijnzzp.nl