Kwartiermaker

Informatie over het beroep, opleidingen, competenties, arbeidsmarkt en meer...

Avatar van Team Mijnzzp

Een kwartiermaker is een voorloper, die informatie verzamelt voor organisaties, bedrijven of instellingen. De benaming kwartiermaker komt oorspronkelijk vanuit het leger en betekent eigenlijk voorloper of voorbereider. Het was de kwartiermaker die de voorbereidingen moest treffen voor de rest van de manschappen. Tegenwoordig wordt de term kwartiermaker veel geassocieerd met managementtaken en is een kwartiermaker in veel gevallen een manager. De kwartiermaker (manager) van tegenwoordig hoeft geen voorbereidingen te treffen voor de komst van militairen maar moet gezien worden als een belangrijke manager die de taak heeft om voorverkenning uit te voeren voor een bepaalde organisatie. Deze voorverkenning kan bijvoorbeeld bestaan uit het overleggen met andere partijen met betrekking tot deals of mogelijke partners. De werkzaamheden van een kwartiermaker zijn aan te merken als belangrijke werkzaamheden, omdat het de kwartiermaker is die kennis zal maken met nieuwe organisaties en/of afdelingen namens de organisatie waarvoor de kwartiermaker werkzaam is. Het is voor organisaties die met veranderingen te maken krijgen erg belangrijk om deze veranderingen op de juiste en beste manier in te zetten, zodat veranderingen soepel doorgevoerd kunnen worden. Het beroep kwartiermaker moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat een kwartiermaker overal werkzaam kan zijn en met verschillende soorten veranderingen te maken zal krijgen.

Een kwartiermaker wordt op pad gestuurd om te overleggen met mogelijke nieuwe partijen, voordat de rest van de manschappen (medewerkers) ingeschakeld worden. Naast het overleggen is de kwartiermaker meestal ook verantwoordelijk voor het treffen van de benodigde voorbereidingen, het duidelijk vaststellen van het doel, het bedenken van de strategie, het opstellen van de planning en de eventuele werkverdeling. Deze werkvoorbereidingen gaan vooraf aan de implementatiefase. De werkzaamheden van een kwartiermaker zijn belangrijk voor bedrijven en andere organisaties en hebben betrekking op de voorbereiding van een eventuele samenwerking of partnerschip.

Onderzoekswerkzaamheden

Een kwartiermaker kan vandaag de dag ook vergeleken worden met een verandermanager of change manager, die verantwoordelijk is voor veranderingsmanagement. Het vroegtijdig verzamelen van alle belangrijke informatie is voor organisaties erg belangrijk om veranderingen soepel door te kunnen voeren. De kwartiermaker zal dus andere bedrijven of afdelingen bezoeken om alle mogelijke pijnpunten te verzamelen zodat deze weggewerkt kunnen worden door de change manager. Het vooruitlopen binnen organisaties is erg belangrijk, omdat er sprake moet zijn van verbinding na de verandering.

Wanneer organisaties te maken krijgen met veranderingen zal er dus informatie verzameld moeten worden om deze verandering succesvol te laten zijn. Veranderingen binnen organisaties kunnen zeer complex zijn en moeten op een goede manier doorgevoerd worden om problemen te voorkomen. Een kwartiermaker is dus een soort verkenner die gaat verkennen wat de mogelijke veranderingen gaan inhouden voor de organisatie.

Kwartiermaker breedband van de provincie Drenthe:

Opleidingen tot kwartiermaker

Er bestaan geen opleidingsmogelijkheden als kwartiermaker. De term kwartiermaker komt oorspronkelijk uit het leger en is tegenwoordig overgenomen door het bedrijfsleven. Een kwartiermaker is in veel gevallen een manager met een afgeronde Hbo-opleiding, zoals de Hbo-opleiding Business Management. Zie voor meer informatie ook de website van het kwartiermakersgilde.

Bedrijven waar een kwartiermaker werkzaam kan zijn

Als manager kan je voor uiteenlopende soorten bedrijven, instellingen en overheden werkzaam zijn. De meeste grotere bedrijven, instellingen en overheden hebben diverse managers aangesteld om te managen. Daarnaast zijn er managers te vinden die als zelfstandig ondernemer werkzaam zijn en zich gespecialiseerd hebben tot kwartiermaker.

Competenties kwartiermaker

De competenties waarover een kwartier moet beschikken kunnen verschillen per kwartiermaker, maar over het algemeen zal een kwartiermaker over goede managementkwaliteiten moeten beschikken. Ook het netwerken en onderhandelen zijn aan te merken als belangrijke competenties. In zijn algemeenheid is ook communicatie aan te merken als belangrijke competentie. Daarnaast kan het zo zijn dat een kwartiermaker aangemerkt kan worden als inspirator. Algemeen belangrijke woorden zijn visie, zelfstandigheid, samenwerken, energie, doorzettingsvermogen, overtuigingskracht, plannen, organiseren en luisteren.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden als kwartiermaker

Als manager is er over het algemeen voldoende werk te verkrijgen, maar is dit doorgaans wel sterk afhankelijk van je ervaring en niveau als manager. Niet alle managementtaken zijn voor iedereen zomaar beschikbaar. Als manager kan je met grote verantwoordelijkheden te maken krijgen, die doorgaans veel specifieke kennis en ervaring zullen vereisen. De doorgroeimogelijkheden als manager kunnen gezien worden in het verkrijgen van grotere en belangrijkere managementtaken, of het doorgroeien naar een directeursfunctie.

Arbeidsvoorwaarden en salaris kwartiermaker

Er zijn geen specifieke arbeidsvoorwaarden aan te geven, omdat je als manager voor verschillende bedrijven, organisaties of overheden werkzaam kunt zijn. Het salaris als manager is sterk afhankelijk van je specifieke taken en verantwoordelijkheden. Een manager in loondienst zal doorgaans een salaris verdienen tussen de 2000 en 4000 euro bruto per maand, afhankelijk van leeftijd, opleiding en verantwoordelijkheden. Het salaris als manager kan wel enorm verschillen tussen het middenmanagement en hoger management.

Mijnzzp.nl