Kwartiermaker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Kwartiermaker?

Een kwartiermaker is een voorloper, die informatie verzamelt voor organisaties, bedrijven of instellingen. De benaming kwartiermaker komt oorspronkelijk vanuit het leger en betekent eigenlijk voorloper of voorbereider. Het was de kwartiermaker die de voorbereidingen moest treffen voor de rest van de manschappen. Tegenwoordig wordt de term kwartiermaker veel geassocieerd met managementtaken en is een kwartiermaker in veel gevallen een manager. De kwartiermaker (manager) van tegenwoordig hoeft geen voorbereidingen te treffen voor de komst van militairen, maar moet gezien worden als een belangrijke manager, die de taak heeft om voorverkenning uit te voeren voor een bepaalde organisatie. Deze voorverkenning kan bijvoorbeeld bestaan uit het overleggen met andere partijen met betrekking tot deals of een mogelijk partnership. De werkzaamheden van een kwartiermaker zijn aan te merken als belangrijke werkzaamheden, omdat het de kwartiermaker is die kennis maakt met nieuwe organisaties of afdelingen namens de organisatie waarvoor de kwartiermaker werkzaam is. Het is voor organisaties die met veranderingen te maken krijgen erg belangrijk om deze veranderingen op de juiste en beste manier in te zetten, zodat de veranderingen soepel doorgevoerd kunnen worden. Het beroep kwartiermaker moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat een kwartiermaker overal werkzaam kan zijn en met verschillende soorten veranderingen te maken krijgt. Een kwartiermaker wordt dus op pad gestuurd om te overleggen met mogelijke nieuwe partijen, voordat de rest van de manschappen (medewerkers) ingeschakeld wordt. Naast het overleggen is de kwartiermaker meestal verantwoordelijk voor het treffen van de benodigde voorbereidingen, het duidelijk vaststellen van het doel, het bedenken van de strategie, het opstellen van de planning en de eventuele werkverdeling.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Kwartiermaker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Kwartiermaker

Wat is het salaris en tarief van een Kwartiermaker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Kwartiermaker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Kwartiermaker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Kwartiermaker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl