Interim manager

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Interim manager?

Een interim-manager is een tijdelijke manager, die meestal van buiten de organisatie aangetrokken wordt. Een andere benaming voor interim-manager is ook wel projectleider of consultant. Het inhuren van een interim-manager kan om verschillende redenen aantrekkelijk zijn voor een organisatie. Denk hierbij aan als de huidige manager vertrekt en er intern geen geschikte manager gevonden kan worden, of aan een manager die langdurig ziek is. Daarnaast kan de huidige manager van zijn functie ontheven zijn of is er behoefte aan een specialist, die intern niet aanwezig is. Interim-managers komen binnen de arbeidsmarkt overal voor en werken meestal voor een managersbureau of consultancybureau, of zijn werkzaam als zelfstandig ondernemer. In alle gevallen heeft de functie interim-manager betrekking op een tijdelijke leidinggevende manager, die een bepaalde organisatie komt versterken. In de meeste gevallen zal een interim-manager van buiten de organisatie aangetrokken worden, omdat er intern geen geschikte kandidaat gevonden kan worden. Het grote voordeel van organisaties om een interim-manager in te huren is dat er meestal snel een oplossing gevonden kan worden met betrekking tot een geschikte kandidaat. Interim-managers bieden organisaties meestal ook het voordeel dat ze niet betrokken zijn bij het bedrijf. Dit kan een voordeel zijn met betrekking tot een open inzicht en de eventuele voorgeschiedenis binnen een bepaalde afdeling. Daarnaast kan een organisatie heel gericht zoeken naar specifieke kennis, die intern niet aanwezig is. Omdat het meestal om specifieke kennis gaat, zijn de verwachtingen meestal hoog. Een interim-manager moet een professional zijn met veel werkervaring en kennis op het gebied van management. Het snel kunnen schakelen en doorgronden van pijnpunten als interim-manager is belangrijk, zodat er aan de oplossing gewerkt kan worden.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Interim manager

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Interim manager

Wat is het salaris en tarief van een Interim manager? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Interim manager in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Interim manager zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Interim manager

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Interim manager bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl