Bedrijfsadviseur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Bedrijfsadviseur?

Een bedrijfsadviseur is een adviseur die advieswerkzaamheden uitvoert met betrekking tot beleidsmatige en organisatorische vraagstukken. Een andere benaming voor bedrijfsadviseur kan ook zijn organisatieadviseur. De werkzaamheden die een bedrijfsadviseur uitvoert kunnen per opdracht of organisatie verschillen, maar hebben meestal wel te maken met advieswerkzaamheden en beleidsmatige vraagstukken. Een bedrijfsadviseur kan gespecialiseerd zijn in verschillende vakgebieden, of is een allround bedrijfsadviseur met veel specifieke kennis van het bedrijfsleven en organisatiestructuren. Het beroep bedrijfsadviseur is breed te noemen en kan verschillende vakdisciplines betreffen. Het beroep bedrijfsadviseur kan aangemerkt worden als zwaar beroep, omdat bedrijfsadviseurs alleen ingeschakeld worden om bepaalde problemen op te lossen binnen organisaties. Deze problemen kunnen verschillend van aard zijn en hoeven niet alleen financiële problemen te betreffen. Denk bijvoorbeeld ook aan veranderingen binnen het personeelsbeleid, het krimpen of juist groeien van een organisatie, de toekomstvisie van een organisatie of aan een reorganisatie. Daarnaast kan een bedrijfsadviseur ingeschakeld worden voor verandermanagement. Als een bedrijfsadviseur verantwoordelijk is voor het inzetten van veranderingen kan hij of zij ook aangemerkt worden als change manager en als kwartiermaker. Het is in dat geval de bedrijfsadviseur die zal onderzoeken en overleggen met andere organisaties en/of afdelingen hoe bepaalde veranderingen het beste doorgevoerd kunnen worden. Omdat een bedrijfsadviseur aangemerkt kan worden als bedrijfsspecialist kan een bedrijfsadviseur ook aangemerkt worden als bedrijvendokter. Over het algemeen zal een bedrijfsadviseur werkzaam zijn voor een organisatieadviesbureau, dat in veel gevallen betrekking heeft op een management consulting bedrijf.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Bedrijfsadviseur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Bedrijfsadviseur

Wat is het salaris en tarief van een Bedrijfsadviseur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Bedrijfsadviseur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Bedrijfsadviseur zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Bedrijfsadviseur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Bedrijfsadviseur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl