Controller

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Controller?

Een controller is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden die te maken hebben met de financiën van organisaties, zoals het uitvoeren van financiële onderzoeken, het maken van balansen, het opstellen van rapportages, begrotingen en jaarrekeningen, en andere economische vraagstukken waarmee een organisatie te maken krijgt, zoals mogelijke bedrijfsinvesteringen. Welke taken en verantwoordelijkheden een controller precies heeft kan per organisatie verschillen, omdat het vakgebied van een controller vrij breed te noemen is. Ook kan een controller een ondersteunende rol hebben binnen verschillende afdelingen. Een controller wordt vaak gezien als een financieel-economisch expert, die de directie en het management ondersteunt. Een andere benaming voor controller kan daarom ook zijn financial controller. Als controller ben je dus een financieel specialist, die bedrijven of andere organisaties die te maken hebben met financiële bedrijfseconomische vraagstukken op diverse gebieden kan ondersteun. Een controller ziet toe op de efficiëntie en effectiviteit van processen, die binnen een bedrijf actief zijn. De controller bekijkt ook of alle aspecten die van invloed kunnen zijn voldoende afgewogen worden, en interpreteert deze gegevens, zodat bekeken kan worden of de resultaten voldoen aan de verwachtingen van het bedrijf. Om als controller te kunnen werken zul je moeten beschikken over een goed financieel inzicht. Daarnaast speelt communicatie meestal een belangrijke rol als controller, omdat je met verschillende afdelingen, managers en de directie te maken krijgt, afhankelijk vanwaar je precies werkzaam bent. Als controller ben je over het algemeen op een brede manier werkzaam binnen de organisatie. Een controller kan bijvoorbeeld ook verantwoordelijk zijn voor het aansturen van de financiële administratie of een financiële en/of bedrijfseconomische afdeling.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Controller

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Controller

Wat is het salaris en tarief van een Controller? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Controller in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Controller zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Controller

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Controller bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl