Budgetcoach

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Budgetcoach?

Een budgetcoach is iemand die andere mensen helpt met hun financiële huishouding. Niet iedereen is even goed in het houden van financieel overzicht. Voor dit soort mensen kan een budgetcoach een goede uitkomst bieden. Of het nu voor een langere periode is of om alleen maar op korte termijn orde op zaken te stellen. Als iemand om wat voor reden dan ook het overzicht kwijt is kan de budgetcoach helpen om dit terug te krijgen. De budgetcoach helpt om de administratie geordend te krijgen en deurwaarders buiten de deur te houden. Het werken als budgetcoach komt in de praktijk op verschillende manieren voor, echter zijn de werkzaamheden van een budgetcoach in alle gevallen gericht op het helpen van mensen die financiële problemen ondervinden. Ook binnen gemeentes is er steeds meer aandacht voor budgetbeheer, om te voorkomen dat mensen in de problemen kunnen raken. Budgetbeheer kan ook preventief ingezet worden om echte problemen te voorkomen. Er zijn veel financiële gebieden waarbij de budgetcoach kan helpen, zoals met inkomsten, rekenen met geld, uitgaven, sparen, tekorten wegwerken, risico’s inschatten en een kasboek bijhouden. Al deze verschillende zaken kunnen ervoor zorgen dat iemand licht aan het einde van de tunnel ziet. Het werken als budgetcoach is niet altijd even gemakkelijk. Vaak moet er in het begin eerst kritisch gesproken worden met de cliënt. Aan de ontstane problemen liggen vaak diverse oorzaken ten grondslag, die eerst uit de weg genomen moeten worden, zoals te veel geld uitgeven of het simpelweg niet meer openen van de post. In dit soort gevallen is het belangrijk om eerst duidelijk te maken dat dit zo niet kan doorgaan. Het beroep van budgetcoach is ontstaan vanuit de schuldhulpverlening. De budgetcoach moet gezien worden als een vertrouwenspersoon van de cliënt, die hem of haar bijstaat in een moeilijke periode. Belangrijk is dat de budgetcoach gecertificeerd is.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Budgetcoach

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Budgetcoach

Welke opleiding is nodig om Budgetcoach te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Budgetcoach? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Budgetcoach

Wat is het salaris en tarief van een Budgetcoach? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Budgetcoach in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Budgetcoach zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Budgetcoach

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Budgetcoach bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl