Opleiding tot Budgetcoach

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp

Opleiding budgetcoach

Er zijn voldoende cursussen/opleidingen te vinden voor het beroep budgetcoach, die interessant kunnen zijn voor mensen die zelf beter over hun budget willen leren waken, maar ook interessant zijn voor professionals die met financiële zaken te maken hebben van andere mensen, zoals hulpverleners of wellicht ambtenaren. De cursus budgetcoach leert je inzicht krijgen in financiële zaken die jezelf of andere mensen kunnen betreffen. Wanneer het andere mensen betreft is het natuurlijk belangrijk om inzicht te krijgen in iemands denkwijze en in zijn financiële situatie, voordat er echte hulp geboden kan worden. Het uiteindelijke doel als budgetcoach is dat de financiële situatie weer gezond wordt en ook blijft.

Opleidingsduur en niveau budgetcoach

De meeste opleidingen/cursussen budgetcoach zullen enkele dagdelen tot enkele dagen in beslag nemen. De diverse opleidingen/cursussen die aangeboden worden zijn niet moeilijk te noemen, maar enige kennis van financiële zaken is wel meegenomen.

Vervolgopleidingen budgetcoach

Er bestaan geen echte vervolgopleidingen voor het beroep budgetcoach. Wel is het denkbaar dat er andere soorten opleidingen/cursussen bestaan die nog uitgebreider zijn qua inhoud.

Vooropleiding budgetcoach

Er zijn over het algemeen geen eisen qua vooropleiding om deel te kunnen nemen aan de opleiding/cursus budgetcoach. Zoals eerder vermeld is enige kennis van financiële zaken wel meegenomen, maar dit is geen vereiste.

Mijnzzp.nl