Opleiding tot Administratief medewerker

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau twee
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingFinancieel Administratief Medewerker)
VervolgopleidingBedrijfsadministrateur (Mbo 4)
VervolgopleidingAccountancy (Hbo)
VervolgopleidingBedrijfseconomie (Hbo)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding bedrijfsadministratief medewerker

Wie een carrière ambieert als administratief medewerker kan het beste kiezen voor de Mbo-opleiding bedrijfsadministratief medewerker binnen de sector marketing, economie & administratie. Tijdens deze opleiding leer je onder andere het bijhouden van de voorraadadministratie, het bijhouden van de urenadministratie, het ordenen en verwerken van financiële documenten, het invoeren van gegevens in de computer, het archiveren van documenten, het verwerken van inkomende en uitgaande post en het verrichten van activiteiten voor de debiteuren- en crediteurenadministratie. Gedurende de praktijkgerichte Mbo-opleiding bedrijfsadministratief medewerker zal je over het algemeen vier dagen in de week werken bij een erkend leerbedrijf, zoals een administratiekantoor, en één dag in de week naar school gaan voor de theorielessen.

Opleidingsduur en niveau bedrijfsadministratief medewerker

De Mbo-opleiding bedrijfsadministratief medewerker zal maximaal twee jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau twee.

Vervolgopleidingen bedrijfsadministratief medewerker

Na het afronden van de Mbo-opleiding bedrijfsadministratief medewerker niveau twee is het mogelijk om door te groeien tot een passende Mbo-opleiding niveau drie, zoals de Mbo-opleiding financieel administratief medewerker.

Vooropleiding bedrijfsadministratief medewerker

De meeste scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma voordat je toegelaten zal worden tot de Mbo-opleiding bedrijfsadministratief niveau twee. Wanneer je niet beschikt over een Vmbo-diploma is het in de meeste gevallen mogelijk om een intakegesprek te houden, om te bekijken welke mogelijkheden er precies zijn.

Mijnzzp.nl