Opleiding tot Projectadministrateur

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau vier
VooropleidingFinancieel Administratief Medewerker
VooropleidingHavo of Vwo
VervolgopleidingAccountancy (Hbo)
VervolgopleidingBedrijfseconomie (Hbo)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding bedrijfsadministrateur

Wie een carrière ambieert als projectadministrateur kan het beste kiezen voor de Mbo-opleiding bedrijfsadministrateur, omdat dit de meest gerichte opleiding is voor een projectadministrateur. Tijdens de Mbo-opleiding bedrijfsadministrateur zal je de meeste tijd doorbrengen op school, maar ook diverse keren stage lopen bij erkende leerbedrijven onder begeleiding van een leermeester. Als projectadministrateur werk je over het algemeen voor de grotere bedrijven, die verschillende projecten hebben lopen. Gedurende de opleiding leer je onder andere het bijhouden van de projectadministratie, het bijhouden van de urenregistratie, het controleren van inkoopfacturen, facturen opstellen, voorbereidingen treffen met betrekking tot de loonheffingsafdracht en omzetbelasting, het bijhouden van de kasboeken, het bijhouden van inkoopboeken en het bijhouden van verkoopboeken. Daarnaast is er aandacht voor de algemene vakken Nederlands, Engels, Wiskunde, economie en informatica. De opleiding projectadministrateur heeft veel weg van de Mbo-opleiding tot boekhouder.

Opleidingsduur en niveau bedrijfsadministrateur

De Mbo-opleiding bedrijfsadministrateur zal over het algemeen drie jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau vier.

Vervolgopleidingen bedrijfsadministrateur

Na het afronden Mbo-opleiding bedrijfsadministrateur niveau vier is het automatisch mogelijk om door te groeien tot een een passende Hbo-opleiding, zoals de Hbo-opleiding accountancy, de Hbo-opleiding bedrijfseconomie of de Hbo-opleiding Management, Economie & Recht.

Vooropleiding bedrijfsadministrateur

De meeste scholen verwachten minimaal een relevante vooropleiding op Mbo-niveau drie voordat je toegelaten zal worden tot de Mbo-opleiding bedrijfsadministrateur op niveau vier. Een relevante vooropleiding kan de Mbo-opleiding secretaresse zijn. Als je beschikt over een overgangsbewijs van de havo of vwo niveau vier is het over het algemeen ook mogelijk om je aan te melden voor de opleiding. Wanneer je over een andere opleiding of diploma beschikt is het in de meeste gevallen mogelijk om een intake gesprek te houden.

Mijnzzp.nl