Projectadministrateur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Projectadministrateur?

Een projectadministrateur is over het algemeen een administrateur of andere soorten kantoormedewerker, die verantwoordelijk is voor de administratie met betrekking tot een bepaald project binnen de organisatie. Denk hierbij aan controle van de kosten en opbrengsten, de volledigheid van informatie, dossierbewaking en het opstellen van de eindrapportage. Ook het informeren van de voortgang of stagnatie van een project bij leidinggevende behoort tot de taken van de projectadministrateur. Het beroep projectadministrateur betreft een specifieke functie binnen bepaalde organisaties, die te maken hebben met veel verschillende projecten. Om de juiste kennis in te kunnen zetten als organisatie kan de organisatie specifieke projectadministrateurs inzetten, zodat de projectadministrateur precies weet wat er allemaal speelt binnen het project. Een projectadministrateur is dus een gewone administrateur, die beschikt over de juiste kennis van één of meerdere projecten. Het is niet zo dat een projectadministrateur alleen gezien kan worden als administratief medewerker, omdat projectadministrateurs in de meeste gevallen over specifieke kennis moeten beschikken. De functie projectadministrateur kan juist betrekking hebben op verschillende vaklieden, zoals ingenieurs of managers. Als projectadministrateur ben je dus op administratief niveau verantwoordelijk voor het begeleiden en monitoren van projecten. Het beroep projectadministrateur is aan te merken als een belangrijk beroep, omdat het de projectadministrateurs zijn, die precies weten hoe het staat met een bepaald project. Over het algemeen komt de functie projectadministrateur alleen voor binnen grotere organisaties, die te maken hebben met veel en vaak complex projecten. De inhoudelijke werkzaamheden van een projectadministrateur gaan meestal verder dan alleen het bijhouden van de administratie.

Lees verder...

Opleiding tot Projectadministrateur

Welke opleiding is nodig om Projectadministrateur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Projectadministrateur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Projectadministrateur

Wat is het salaris en tarief van een Projectadministrateur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Projectadministrateur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Projectadministrateur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Projectadministrateur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl