Opleiding tot Secretaresse

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau drie
VooropleidingSecretarieel Medewerker (Mbo 2)
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingDirectiesecretaresse/Managementassistent
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding secretaresse

Wie als secretaresse wil gaan werken kan het beste kiezen voor de Mbo-opleiding secretaresse binnen de sector management support. Tijdens deze Mbo-opleiding leer je onder andere een voor- en nacalculatie opstellen, een planning, draaiboek of checklist opstellen of deze eventueel aanpassen, formuleren, redigeren en het vormgeven van teksten, informatie verzamelen, het verwerken van teksten, uitgaande post verzorgen en het archief beheren, het regelen van bijeenkomsten zoals vergaderingen en andere besprekingen en natuurlijk gasten ontvangen. Gedurende de Mbo-opleiding secretaresse zal je iets meer dan de helft van de tijd doorbrengen op school en de rest van de tijd stage lopen bij erkende leerbedrijven, waar je onder toezicht staat van een leermeester en stagebegeleider van school. Naast de vakinhoudelijke vakken is er aandacht voor Nederlands, Engels, rekenen en algemene beroepsvorming.

Opleidingsduur en niveau secretaresse

De Mbo-opleiding secretaresse zal over het algemeen twee tot drie jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau drie.

Vervolgopleidingen secretaresse

Na het afronden van de Mbo-opleiding secretaresse niveau drie is het automatisch mogelijk om door te groeien tot de Mbo-opleiding directiesecretaresse/managementassistent op niveau vier. De Mbo-opleiding directiesecretaresse/managementassistent op niveau vier geeft meer verantwoordelijkheden en is een bredere opleiding dan de opleiding secretaresse.

Vooropleiding secretaresse

De meeste scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma of een relevante vooropleiding op Mbo-niveau twee, zoals de Mbo-opleiding bedrijfsadministratief medewerker. Wanneer je niet beschikt over de juiste vooropleidingen is het in de meeste gevallen mogelijk om een intakegesprek te houden, om te bekijken welke mogelijkheden er precies zijn.

Mijnzzp.nl