Secretaresse

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Secretaresse?

Een secretaresse kan ten dienste staan van één persoon, maar ook van meerdere personen, een afdeling of een organisatie. Afhankelijk van de organisatie varieert ook de zwaarte van het beroep en de hoogte van de opleiding. Je kan secretaresse worden met een op het beroep afgestemde cursus, een Mbo-opleiding of een Hbo-opleiding. Om de niveaus in het soort secretaresse tot uitdrukking te brengen spreekt men vaak over juniorsecretaresse, afdelingsmedewerker of –secretaresse, administratie- of secretarieel medewerker, directie-, management-, office-secretaresse,  assistent of medewerker.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Secretaresse

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Secretaresse

Welke opleiding is nodig om Secretaresse te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Secretaresse? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Secretaresse

Wat is het salaris en tarief van een Secretaresse? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Secretaresse in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Secretaresse zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl