Secretaresse

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Secretaresse?

Een secretaresse is een werknemer die zich bezighoudt met secretariële werkzaamheden, zoals het bijhouden van de agenda, het notuleren van vergaderingen en algemene administratieve werkzaamheden. Voor welke werkzaamheden een secretaresse precies verantwoordelijk is kan per bedrijf, organisatie of instelling verschillen, echter hebben de werkzaamheden wel altijd te maken met secretariële werkzaamheden. Als secretaresse kan je ten dienste staan van één persoon, maar ook van meerdere personen, een afdeling of een hele organisatie. Afhankelijk van de organisatie varieert ook de zwaarte van het beroep en de hoogte van de opleiding waarover je moet beschikken. Iemand kan namelijk secretaresse worden met een gerichte Mbo-opleiding, maar er zijn ook opleidingsmogelijkheden op Hbo-niveau. Om de verschillende niveaus als secretaresse uit te drukken kunnen er verschillende benamingen toegepast worden voor secretaresse, zoals benaming junior secretaresse, afdelingsmedewerker of de benaming directiesecretaresse. Een secretaresse kan gezien worden als verlengstuk van de directie, de managers of van het bestuur van de organisatie. Afhankelijk van de soort organisatie kan een secretaresse direct onder de verantwoordelijkheid van de directie vallen of werkzaam zijn onder de office manager. Een office manager is in dat geval verantwoordelijk voor alle administratief medewerkers binnen de afdeling, inclusief de secretaresses. Als we het hebben over een directiesecretaresse of over een managementassistent vallen deze doorgaans niet onder de verantwoordelijkheid van de office manager. Een directiesecretaresse en een managementassistent werken voor de directie en managers en hebben over het algemeen niet te maken met de afdelingsmanager. Het beroep secretaresse moet dus vrij algemeen gezien worden, omdat een secretaresse op verschillende manieren werkzaam is.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Secretaresse

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Secretaresse

Welke opleiding is nodig om Secretaresse te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Secretaresse? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Secretaresse

Wat is het salaris en tarief van een Secretaresse? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Secretaresse in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Secretaresse zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Secretaresse

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Secretaresse bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl