Secretaresse

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Secretaresse?

Een secretaresse is iemand die zich bezighoudt met secretariële werkzaamheden zoals het bijhouden van de agenda, het notuleren van vergaderingen en administratieve werkzaamheden op een kantoor of binnen een praktijk. Voor welke werkzaamheden een secretaresse precies verantwoordelijk zal zijn kan per bedrijf, organisatie of praktijk verschillen echter hebben de werkzaamheden wel altijd te maken met secretariële werkzaamheden. Als secretaresse kan je ten dienste staan van één persoon, maar ook van meerdere personen, een afdeling of een hele organisatie. Afhankelijk van de organisatie varieert ook de zwaarte van het beroep en de hoogte van de opleiding waarover je moet beschikken. Je kan secretaresse worden met een gerichte Mbo-opleiding maar er bestaan ook opleidingen op Hbo-niveau als secretaresse. Om de verschillende niveaus als secretaresse uit te drukken kunnen er verschillende benamingen gebruikt worden voor het beroep secretaresse zoals benaming junior secretaresse, afdelingsmedewerker en bijvoorbeeld de benaming office manager.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Secretaresse

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Secretaresse

Welke opleiding is nodig om Secretaresse te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Secretaresse? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Secretaresse

Wat is het salaris en tarief van een Secretaresse? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Secretaresse in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Secretaresse zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl