Team Mijnzzp

Wat doet een Administratief medewerker?

Een administratief medewerker is iemand die werkzaam is op de administratie-afdeling van een organisatie. Een administratief medewerker is meestal breed inzetbaar als allround kantoormedewerker en kan op verschillende afdelingen werkzaam zijn ter ondersteuning, afhankelijk van het bedrijf waar de medewerker werkzaam is. De specifieke werkzaamheden van een administratief medewerker kunnen per bedrijf, organisatie of instelling verschillen. Denk bijvoorbeeld aan het uittypen van verslagen, het ontvangen van klanten, het klaarmaken van de vergaderzaal, het opstellen van brieven, het maken van facturen, het beantwoorden van de telefoon, het bijhouden van de agenda en bijvoorbeeld aan notuleren. Welke taken een administratief medewerker precies allemaal uitvoert kan verschillen per administratief medewerker, omdat de term administratief medewerker vrij breed te noemen is. Als administratief medewerker kan je voor verschillende bedrijven werkzaam zijn in alle denkbare branches. Een andere benaming voor administratief medewerker kan ook zijn bedrijfsadministratief medewerker. Als administratief medewerker zal je tegenwoordig in veel gevallen werkzaam zijn met computerprogramma's, waarbij het verwerken van informatie vaak tot de kerntaak zal behoren. Als administratief medewerker krijg je op veel verschillende manieren te maken met informatie. Denk bijvoorbeeld ook aan het registreren van werkuren, ziekmeldingen en aan het eventueel uitwerken van offertes. Andere werkzaamheden van een administratief medewerker kunnen zijn het archiveren van belangrijke informatie. In de meeste gevallen zul je als administratief medewerker samenwerken met verschillende collega's, die allemaal verantwoordelijk kunnen zijn voor specifieke administratieve werkzaamheden. Ook dit kan verschillen per werkgever en afdeling. Administratief medewerkers worden ook wel eens aangemerkt als duizendpoot.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Administratief medewerker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Administratief medewerker

Welke opleiding is nodig om Administratief medewerker te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Administratief medewerker? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Administratief medewerker

Wat is het salaris en tarief van een Administratief medewerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Administratief medewerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Administratief medewerker zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Administratief medewerker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Administratief medewerker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl