Manager

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Manager?

Een manager is iemand die over een leidinggevende functie beschikt binnen een organisatie. Er bestaan verschillende soorten managers, die ook van niveau kunnen verschillen. Over het algemeen spreekt men van operationeel management, middenmanagement en topmanagement. Het is dus niet zo dat alle managementfuncties even zwaar wegen, omdat er wel degelijk verschillende soorten managers zijn. Daarnaast kan een manager enkele medewerkers aansturen of bijvoorbeeld honderden medewerkers. Het beroep manager komt over het algemeen neer op plannen, organiseren, leidinggeven en controleren. Binnen het bedrijfsleven en ander soort organisaties en instellingen komt het beroep manager eigenlijk overal wel voor, op verschillende niveaus. In de meeste gevallen zijn het wel de grotere organisaties, die gebruikmaken van een of meerdere managers. In veel gevallen zijn managers ervaren medewerkers binnen organisaties, die uiteindelijk doorgegroeid zijn tot manager. Omdat het worden van een manager vraagt om managementkwaliteiten zullen de meeste nieuwe managers eerst diverse trainingen moeten doorlopen, afhankelijk van de zwaarte van de functie. Vooral de managers die werkzaam zijn binnen het topmanagement moeten over het algemeen over zeer goede competenties beschikken. Het beroep manager moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat een manager op verschillende manieren werkzaam kan zijn en omdat een manager andere benamingen kan gebruiken, afhankelijk van de soort manager. In alle gevallen is een manager een leidinggevende, die managementactiviteiten beoefent. Managementactiviteiten heeft betrekking op het aansturen van een onderneming of onderdeel van een onderneming. Het doel van management is het aansturen van ondernemingen en/of het bereiken van bepaalde ondernemingsdoelstellingen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Manager

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Manager

Welke opleiding is nodig om Manager te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Manager? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Manager

Wat is het salaris en tarief van een Manager? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Manager in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Manager zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Manager

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Manager bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl