Projectleider

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Projectleider?

Een projectleider of projectmanager is een manager die verantwoordelijk is voor projectmanagement. Een andere benaming voor projectmanagement kan zijn projectbeheer. Als projectleider ben je verantwoordelijk voor het succesvol realiseren van een project. Over het algemeen zal de projectleider verantwoordelijk zijn voor diverse projectmedewerkers, die onderdeel uitmaken van het projectteam. De meeste organisaties maken gebruik van projectleiders, omdat ze te maken hebben met grote en meestal complexe projecten, die op een goede manier aangestuurd en begeleid moeten worden. De belangrijkste woorden voor een projectleider zijn management, delegeren, controleren en presteren. Vooral presteren kan aangemerkt worden als belangrijk woord, omdat projecten in de meeste gevallen een bepaalde einddatum hebben waarna het project klaar moet zijn. Een projectleider kan gezien worden als een manager, met het verschil dat een projectleider soms een tijdelijke manager is. Het is wel zo dat een goede projectleider meestal ook de verantwoordelijkheid krijgt over nieuwe projecten als een project succesvol voltooid is. Het beroep projectleider moet wel heel algemeen gezien worden, omdat projectleiders werkzaam kunnen zijn in verschillende sectoren op verschillende manieren. Het is wel zo dat alle projectleiders eindverantwoordelijk zijn voor projecten. Het beroep projectleider moet niet onderschat worden, omdat het succesvol aansturen van projecten in sommige gevallen aangemerkt kan worden als zware werkzaamheden. Daarnaast is het zo dat projectleiders meestal afgerekend worden op de behaalde resultaten. Met andere woorden zal een projectleider moeten presteren om in aanmerking te kunnen komen voor nieuwe projecten. Als projectleider is het kunnen coördineren en aansturen van verschillende medewerkers belangrijk.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Projectleider

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Projectleider

Wat is het salaris en tarief van een Projectleider? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Projectleider in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Projectleider zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Projectleider

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Projectleider bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl