Projectleider (ICT)

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Projectleider (ICT)?

Een projectleider ICT is verantwoordelijk voor het organiseren en aansturen van ICT-projecten en het waken over de voortgang van ICT-projecten. Een andere benaming voor projectleider ICT kan ook zijn projectmanager ICT, echter hoeft een projectleider geen manager te zijn. Omdat ICT-projecten complex en groot kunnen zijn qua omvang is het niet ongebruikelijk dat er een projectleider ICT aangewezen wordt, die verantwoordelijk is voor het aansturen van één of meerdere ICT-projecten. Een projectleider ICT zal onder andere waken over de belangen, de kosten, de termijnen en uiteindelijke kwaliteit van ICT-projecten. Ondanks dat een projectleider ICT geen manager hoef te zijn moet het beroep projectleider ICT over het algemeen wel gezien worden als een beroep op managementniveau. Als projectleider ICT zal je in de meeste gevallen ook verantwoordelijk zijn voor het samenstellen van het ICT-team. Ook het regelmatig overleggen met managers, de directie en de opdrachtgever behoort tot de werkzaamheden van een projectleider ICT. Het beroep projectleider ICT komt over het algemeen alleen voor binnen de grotere organisaties, die regelmatig te maken hebben met complexe ICT-projecten. Binnen dit soort ICT-projecten is aansturing erg belangrijk, omdat er meestal sprake is van diverse ICT-medewerkers, die allemaal aan bepaalde onderdelen werkzaam zijn. Zonder goede begeleiding van een projectleider ICT is het erg lastig om ICT-projecten op de juiste manier af te ronden. Als projectleider ICT beschik je dan ook over een verantwoordelijke functie, waarbij niet alleen ICT-kennis belangrijk is. Een projectleider ICT moet, zoals eerder omschreven, ook beschikken over leidinggevende capaciteiten, omdat het beroep projectleider in veel gevallen gezien moet worden als een beroep op managementniveau. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een projectleider ICT het beste omschrijven als het begeleiden van ICT-projecten, zodat ICT-projecten succesvol afgerond kunnen worden.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Projectleider (ICT)

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Projectleider (ICT)

Wat is het salaris en tarief van een Projectleider (ICT)? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Projectleider (ICT) in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Projectleider (ICT) zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Projectleider (ICT)

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Projectleider (ICT) bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl