Websitebouwer

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Websitebouwer?

Een websitebouwer is een programmeur die verantwoordelijk is voor het bouwen van websites. Het bouwen van websites noemt men binnen de ICT-sector ook wel het programmeren van websites. Naast het bouwen of programmeren van websites kan een websitebouwer ook verantwoordelijk zijn voor andere werkzaamheden, zoals het onderhouden van websites, het vindbaar maken van websites en het aanpassen van websites. De complexiteit waarmee een websitebouwer te maken krijgt kan enorm verschillen, omdat niet alle websites op dezelfde manier gebouwd worden. Als een websitebouwer met niks begint, is de term programmeur van toepassing. Als een websitebouwer CMS gebruikt spreekt men eerder van een CMS-specialist. CMS heeft betrekking op contentmanagementsystemen, wat gezien kan worden als een speciale softwaretoepassing, waardoor het opbouwen van websites veel makkelijker wordt. Een CMS-specialist hoeft dan ook geen programmeur te zijn. Websitebouwer moet dan ook als een algemene term gezien worden dat betrekking kan hebben op uiteenlopende soorten ICT-specialisten. Voor een goede websitebouwer moet het programmeren van websites een koud kunstje zijn, ondanks dat het bouwen van websites zeer complex kan zijn. Het is niet voor niets dat bedrijven en andere organisaties een websitebouwer inschakelen om een website te laten bouwen. Een websitebouwer is meestal vanaf het begin tot het einde betrokken bij nieuwe websites. Als een websitebouwer aan de slag gaat voor een opdrachtgever zal er ook regelmatig overleg moeten plaatsvinden om de voortgang van de website te kunnen bespreken. Het bouwen en aanpassen van websites is in de meeste gevallen maatwerk, omdat de meeste opdrachtgevers specifieke eisen of wensen hebben waarmee een websitebouwer rekening moet houden. Omdat websites tegenwoordig gezien moeten worden als visitekaartje is het belangrijk dat websites de juiste indruk geven, die past bij de wensen van de opdrachtgever.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Websitebouwer

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Websitebouwer

Wat is het salaris en tarief van een Websitebouwer? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Websitebouwer in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Websitebouwer zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Websitebouwer

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Websitebouwer bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl