Webdesigner

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Webdesigner?

Een webdesigner is een vormgever die zich gespecialiseerd heeft in het ontwerpen en vormgeven van nieuwe en bestaande websites. Naast het ontwerpen en vormgeven van websites is de gebruiksvriendelijkheid van websites een belangrijk aandachtspunt voor webdesigners. De gebruiksvriendelijkheid van een website wordt over het algemeen in grote mate bepaald door de uiteindelijke vormgeving van een website. Ondanks dat een webdesigner geen programmeur hoeft te zijn is het wel handig dat webdesigners ook verstand hebben van programmeren. Webdesign is erg belangrijk, omdat dit voor een groot deel zal bepalen hoelang bezoekers blijven hangen op een website, en wat ze uiteindelijk precies doen op de website. Een webdesigner levert dan ook maatwerk voor klanten en zal over de benodigde hoeveelheid creativiteit moeten beschikken, omdat iedere website anders is en een ander doel kan hebben. Een website gericht op jongeren zal bijvoorbeeld een andere uitstraling krijgen dan een zakelijke website. Tegenwoordig zijn er veel webdesigners actief die als zelfstandig ondernemer werken, of die bijvoorbeeld werken voor een gespecialiseerd designbureau. Welke werkzaamheden een webdesigner precies allemaal uitvoert kan per webdesigner verschillen, maar over het algemeen zal een webdesigner een allround medewerker zijn, die van meerdere disciplines kennis heeft. Het ontwerpen van websites is een samenspel van verschillende disciplines, die allemaal het uiteindelijke succes van een website bepalen. Naast de vormgeving is het belangrijk dat een website technisch goed gebouwd is en dat de website vindbaar is voor de verschillende zoekmachines. Tegenwoordig speelt de vormgeving van websites een belangrijke rol, omdat vormgeving voor een belangrijk deel zal bijdragen aan de uiteindelijke conversie van websites. Goed webdesign van een website of webshop zal voor een groot deel bijdragen aan de uiteindelijke responsiviteit.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Webdesigner

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Webdesigner

Wat is het salaris en tarief van een Webdesigner? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Webdesigner in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Webdesigner zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Webdesigner

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Webdesigner bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl