SEO specialist

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een SEO specialist?

Een SEO-specialist is gespecialiseerd in het vindbaar maken van content artikelen of het vindbaar maken van websites. SEO betekent Search Engine Optimisation, in het Nederlands spreekt men vaak van zoekmachine optimalisatie. SEO is eigenlijk iets wat iedere websitebouwer en webmaster moet kennen. In het kort komt SEO erop neer dat een website zoekmachine vriendelijk is, en gevonden kan worden door zoekmachines. Het zijn de SEO-specialisten, die zich hierin gespecialiseerd hebben. Het op de juiste manier toepassen van Search Engine Optimisation, zodat dit uiteindelijk ook echt effectief is, klinkt misschien makkelijk, maar dat is het meestal niet. Vooral het gevonden worden bij de populaire zoektermen kan een echte opgave zijn voor een SEO-specialist. Als we het hebben over Search Engine Optimisation speelt niet alleen de technische kant mee om vindbaar te worden op het internet, maar juist ook de structuuropbouw van content. Het beroep SEO-specialist kan betrekking hebben op verschillende soorten ICT-specialisten, zoals een programmeur of een copywriter. Wie één website heeft wil ook bezoekers krijgen op zijn website. Of de website nu een hobby uitbeeldt, of van een bedrijf is, het doel is bezoekers krijgen. Vooral voor bedrijven is het heel belangrijk om bovenaan de zoekresultaten te komen te staan. Namelijk hoe meer bezoekers, hoe meer kans op zaken, hoe hoger de omzet. Mogelijke klanten zoeken tegenwoordig bijna allemaal eerst op het internet naar bedrijven. Het is daarom zo belangrijk om online vindbaar te zijn. Wie met zijn bedrijf gevonden wil worden op het internet zal zijn website goed moeten onderhouden om blijvend gevonden te worden. Het beroep SEO-specialist moet, zoals eerder omschreven, wel vrij algemeen gezien worden, omdat een SEO-specialist ook gespecialiseerd kan zijn in andere ICT-werkzaamheden.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep SEO specialist

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een SEO specialist

Wat is het salaris en tarief van een SEO specialist? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als SEO specialist in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep SEO specialist zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor SEO specialist

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als SEO specialist bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl