Online marketeer

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Online marketeer?

Een online marketeer is een marketeer die zich gespecialiseerd heeft in online marketing. Een andere benaming voor een online marketeer is ook wel E-marketeer, digital marketeer of internetmarketeer. De werkzaamheden van een online marketeer komen in het kort neer op het afzetten van producten en diensten via het internet. Als online marketeer voer je over het algemeen verschillende online marketingconcepten uit en beheer je deze. Ook het monitoren van resultaten is een onderdeel van de werkzaamheden. Online marketing is een snel groeiende markt, waardoor online marketeers steeds op zoek zijn naar nieuwe marketingmogelijkheden. Bekende marketingmogelijkheden zijn onder andere het adverteren via banners, zoekmachinemarketing, affiliate marketing, email marketing, weblog marketing en virale marketing. Het is denkbaar dat een online marketeer zich alleen zal richten op bepaalde vormen van online marketing, afhankelijk van de online marketeer. Denk bijvoorbeeld aan het laten schrijven van reclameteksten door copywriters of aan het maken van reclame via videofilmpjes. Internetmarketing is tegenwoordig niet meer weg te denken en is voor bedrijven, organisaties en instellingen steeds belangrijker aan het worden. Binnen internetmarketing is het wel belangrijk om op de juiste manier reclame te maken, omdat het opbouwen van succesvolle marketing-campagnes niet makkelijk is. Een goede online marketeer moet de juiste doelgroepen kunnen bereiken om tot de beste resultaten te kunnen komen. Online marketeers zijn tegenwoordig in veel gevallen werkzaam als zelfstandig ondernemer, en kunnen voor verschillende opdrachtgevers marketing-campagnes beheren. Zoals eerder omschreven is online marketing een breed vakgebied dat om de juiste marketeers vraagt. De meeste online marketeers beschikken ook over de nodige kennis van zoekmachineoptimalisatie, omdat dit belangrijk is binnen de online-wereld.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Online marketeer

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Online marketeer

Wat is het salaris en tarief van een Online marketeer? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Online marketeer in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Online marketeer zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Online marketeer

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Online marketeer bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl