Social media beheerder

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Social media beheerder?

Een social media beheerder is een communicatiemedewerker die verantwoordelijk is voor de social media activiteiten van een organisatie. Een social media beheerder kan werkzaam zijn voor bedrijven, organisaties en instellingen, maar kan ook werkzaam zijn als zelfstandig ondernemer. De belangrijkste taak van een social media beheerder is het beheren van de diverse social media kanalen en alle activiteiten die plaatsvinden binnen de social media. Het beroep social media beheerder is vandaag de dag niet meer weg te denken en komt steeds vaker voor bij uiteenlopende soorten organisaties. Omdat organisaties vandaag de dag op veel verschillende manieren gebruikmaken van social media kanalen is het belangrijk dat er één of meerdere beheerders zijn die de social media activiteiten beheren. Denk hierbij aan het regelmatig plaatsen van content en aan het tijdig en correct reageren op reacties. Ook marketingtechnisch gezien is het voor bedrijven nuttig om gebruik te maken van social media. Een andere benaming voor beheerder kan ook zijn moderator. Oorspronkelijk heeft het social media beheer geen betrekking op bedrijven, omdat er binnen social media geen sprake was van een professionele redactie. Tegenwoordig worden bijna alle social mediakanalen van organisaties beheerd door professionele redacties, zoals een webredactie. Het beroep social media beheerder moet wel vrij algemeen gezien worden, omdat bijna iedereen aangemerkt kan worden als social media beheerder. Professionele social media beheerders zijn vaak intern werkzaam voor bedrijven of werken als ondernemer. In dat geval zal een social media beheerder meestal diverse social media-kanalen beheren voor verschillende opdrachtgevers. Er zijn tegenwoordig redelijk veel bedrijven die hun social media-activiteiten uitbesteden aan speciale marketingbureaus. In dat geval kan een social media beheerder ook verantwoordelijk zijn voor marketingwerkzaamheden.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Social media beheerder

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Social media beheerder

Wat is het salaris en tarief van een Social media beheerder? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Social media beheerder in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Social media beheerder zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Social media beheerder

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Social media beheerder bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl