B2B marketeer

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een B2B marketeer?

Een B2B marketeer houdt zich in zijn functie in een bedrijf bezig met de verkoop van producten of diensten aan andere bedrijven. Het is een beroep dat zich in de zakelijke markt afspeelt tussen bedrijven. De belangrijkste werkzaamheden van een B2B marketeer bestaan uit het genereren van leads bij andere bedrijven. De focus ligt daarbij vooral op de ROI ofwel return on investment. Daarnaast is de aandacht gericht op het aangaan en onderhouden van zakelijke relaties. In de zakelijke branche van een B2B marketeer is de doelmarkt redelijk beperkt, maar geldt dat de totale orderwaarde groot is. Een taak van de B2B marketeer is om te zorgen voor promotie van de producten of diensten van zijn bedrijf. Het is dan ook van belang om reclame te maken om zo onder de aandacht te komen. De doelgroep is uiteraard afhankelijk van de branche, waarin de B2B marketeer werkzaam is. Een B2B medewerker houdt zich binnen de sector ook bezig met netwerken om leads binnen te halen voor het bedrijf. Belangrijk om te weten is dat een B2B marketeer specifiek gericht is op leadgeneratie van business-to-business. Er is dan ook geen sprake van het verkopen van producten of diensten gericht op consumenten. Naast de leadgeneratie zorgt het onderhouden van zakelijke contacten voor meer mogelijkheden bij de B2B marketeer. Een van de werkzaamheden is namelijk om bij bestaande zakelijke klanten upselling te realiseren. Naast de uitvoerende taak heeft de B2B marketeer ook andere werkzaamheden te vervullen. Bijvoorbeeld het analyseren van data en het meten van de resultaten. Verder speelt het persoonlijke klantcontact in deze tijd van de B2B marketing een belangrijke rol. De focus is daarbij verschoven naar H2H ofwel Human-to-Human contact.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep B2B marketeer

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een B2B marketeer

Wat is het salaris en tarief van een B2B marketeer? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als B2B marketeer in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep B2B marketeer zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken B2B marketeer

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als B2B marketeer bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl