B2C marketeer

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een B2C marketeer?

Een B2C marketeer houdt zich bezig met de verkoop van producten of diensten aan consumenten. Het is een functie, waarin de particuliere markt centraal staat. Het belangrijkste doel in de uitvoering van het beroep B2C marketeer is het verleiden van consumenten om tot actie over te gaan. Bijvoorbeeld met het kopen van een product of afname van een dienst. De afkorting B2C staat voor Business to Consumer, waarbij de bedrijven actief zijn in de retailbranche. Er vindt een rechtstreekse verkoop plaats aan een particulier zonder dat er sprake is van een tussenpersoon. Een B2C marketeer kan zich bezighouden met de online of offline verkoop van diensten en producten. Het is ook mogelijk dat de B2C marketeer beide activiteiten combineert en naast de fysieke winkel bijvoorbeeld ook een online winkel in beheer heeft. Een B2C marketeer voert het beroep uit aan de hand van een marketingplan. Er zijn verschillende marketinginstrumenten waar een B2C marketeer gebruik van maakt om particulieren klanten te bereiken en de omzet te verhogen. Naast de aandacht voor de marketing geldt ook dat een B2C marketeer zich bezig kan houden met de inkoop. Er zijn net als verschillende marketinginstrumenten eveneens uiteenlopende inkoopstrategieën van toepassing. Het hangt van het bedrijf af welke werkzaamheden exact tot de functie van een B2C marketeer behoren. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk dat een B2C marketeer niet in dienst is van een bedrijf, maar als zelfstandig ondernemer functioneert. Indien er dan geen personeel aanwezig is, zijn de taken voor de ondernemer uiteraard uitgebreider. Vanzelfsprekend komt het beroep B2C marketeer in de praktijk op verschillende manieren voor. Ook zelfstandig ondernemers met een eigen webshop kunnen aangemerkt worden als B2C marketeer.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep B2C marketeer

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een B2C marketeer

Wat is het salaris en tarief van een B2C marketeer? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als B2C marketeer in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep B2C marketeer zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken B2C marketeer

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als B2C marketeer bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl