Marketeer

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Marketeer?

Een marketeer is iemand die werkzaam is binnen de marketingbranche. Marketing is een breed begrip dat betrekking heeft op alle activiteiten die met de promotie en marketing van producten en diensten te maken hebben. In het kort komt het beroep marketeer neer op het bevorderen van diensten of producten door het maken van reclame. Hoe dit precies gedaan wordt en wat de specifieke verantwoordelijkheden zijn van een marketeer kan nogal eens verschillen per bedrijf en de specifieke functie als marketeer. Een marketeer kan bijvoorbeeld kijken hoe klanten precies terechtkomen bij een bedrijf en proberen te analyseren hoe dit nog meer klanten kunnen worden. Na deze analyse kan een marketeer een gericht plan van aanpak opstellen. Een ander voorbeeld kan zijn dat bezoekers wel een bedrijf vinden maar niks afnemen. Het is dan de verantwoordelijkheid van een marketeer om met een goed plan van aanpak te komen om dit te verbeteren. Een marketeer is dus gespecialiseerd in marketing om bepaalde diensten of producten te promoten voor bedrijven en organisaties. Als marketeer bestaan er ook weer diverse specialisaties, omdat marketing betrekking heeft op uiteenlopende soorten werkzaamheden. Goede marketing is voor de meeste bedrijven erg belangrijk, omdat marketing bijdraagt aan naamsbekendheid en dus ook omzet. In veel gevallen zal een marketeer zich richten op televisie, radio en het internet. Daarnaast heeft het beroep marketeer betrekking op de gedrukte media. Het beroep marketeer moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat marketeers zich ook kunnen richten op specifieke werkzaamheden. Daarnaast is het zo dat de meeste marketeers verantwoordelijk zijn voor verschillende werkzaamheden die met marketing te maken hebben. Marketing is voor de meeste organisaties een proces dat ieder jaar kan veranderen. Er komen steeds meer mogelijkheden bij wanneer we het hebben over marketing.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Marketeer

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Marketeer

Welke opleiding is nodig om Marketeer te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Marketeer? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Marketeer

Wat is het salaris en tarief van een Marketeer? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Marketeer in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Marketeer zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Marketeer

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Marketeer bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl