Marketeer

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Marketeer?

Marketeer is een algemene benaming voor personen die werkzaam zijn binnen de marketing. Marketing is een breed begrip dat betrekking heeft op alle activiteiten die met de promotie en marketing van producten en diensten te maken hebben. In het kort komt het beroep marketeer dus neer op het bevorderen van diensten of producten. Hoe dit precies gedaan wordt en wat de specifieke taken zijn van een marketeer kan nogal eens verschillen per bedrijf en de specifieke taakomschrijving. Een marketeer kan bijvoorbeeld kijken hoe klanten precies terecht komen bij een specifiek bedrijf en proberen te analyseren hoe dit nog meer klanten kunnen worden. Na deze analyse kan een marketeer een gericht plan van aanpak opstellen. Een ander voorbeeld kan weer zijn dat bezoekers wel een bedrijf vinden maar niks afnemen. Het is dan aan de marketeer om met een plan van aanpak te komen om dit te verbeteren. Een marketeer is dus gespecialiseerd in marketing om bepaalde diensten en/of producten te promoten voor bedrijven en organisaties. Als marketeer bestaan er ook weer diverse specialisaties.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Marketeer

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Marketeer

Welke opleiding is nodig om Marketeer te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Marketeer? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Marketeer

Wat is het salaris en tarief van een Marketeer? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Marketeer in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Marketeer zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl