Communicatieadviseur

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Communicatieadviseur?

Een communicatieadviseur is een vakman of vakvrouw die verantwoordelijk is voor het adviseren van bedrijven, instellingen en overheden over hun communicatie. Deze communicatie kan interne of externe communicatie betreffen. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een communicatieadviseur het beste omschrijven als het adviseren van bedrijven over hoe ze het beste kunnen communiceren en wanneer ze moeten communiceren. Communicatie klinkt makkelijk, maar soms kan het beter zijn om een specialist zoals een communicatieadviseur in te schakelen. Vooral als er moeilijke of lastige boodschappen gecommuniceerd moeten worden kan een goede communicatieadviseur enorm helpen. Een communicatieadviseur is gespecialiseerd in het helpen van bedrijven met hun communicatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het mede helpen opstellen van beleidsplannen die de organisatie aangaan, aan het redigeren van teksten en aan het helpen voorbereiden van persconferenties. Communicatie is een breed vakgebied en heeft niet alleen betrekking op mondelinge communicatie. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een communicatieadviseur het beste omschrijven als het versterken en aanvullen van de interne communicatie van bedrijven en ander soort organisaties. Afhankelijk van de soort communicatie kan het ook zijn dat een communicatieadviseur een communicatiestrategie zal opstellen om de communicatie te verbeteren. Het beroep communicatieadviseur moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat communicatieadviseurs op diverse manieren en niveaus werkzaam kunnen zijn.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Communicatieadviseur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Communicatieadviseur

Welke opleiding is nodig om Communicatieadviseur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Communicatieadviseur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Communicatieadviseur

Wat is het salaris en tarief van een Communicatieadviseur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Communicatieadviseur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Communicatieadviseur zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl