Communicatieadviseur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Communicatieadviseur?

Een communicatieadviseur is een communicatie-expert, die zich gespecialiseerd heeft in het adviseren van bedrijven, instellingen en overheden over hun communicatie. Deze communicatie kan interne of externe communicatie betreffen. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een communicatieadviseur het beste omschrijven als het adviseren van bedrijven over hoe ze het beste kunnen communiceren en wanneer ze moeten communiceren. Professionele communicatie is niet makkelijk en kan beter overgelaten worden aan een communicatieadviseur. Vooral als er moeilijke of lastige boodschappen gecommuniceerd moeten worden kan een goede communicatieadviseur enorm helpen. Een communicatieadviseur is dus gespecialiseerd in het helpen van organisaties met hun communicatie. Denk hierbij aan het mede helpen opstellen van beleidsplannen, die de organisatie aangaan, aan het redigeren van teksten en aan het helpen voorbereiden van persconferenties. Communicatie is een breed vakgebied en heeft niet alleen betrekking op mondelinge communicatie. Afhankelijk van de soort communicatie kan het ook zijn dat een communicatieadviseur een communicatiestrategie zal opstellen om de communicatie te verbeteren. Het beroep communicatieadviseur moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat communicatieadviseurs op diverse manieren en niveaus werkzaam kunnen zijn. De grotere organisaties beschikken meestal over meerdere communicatiemedewerkers. Afhankelijk van de communicatieadviseur kan een communicatieadviseur ook andere rollen bekleden binnen de organisatie. Denk bijvoorbeeld aan het beroep persvoorlichter dat ook met communicatie te maken heeft. Daarnaast kan een communicatieadviseur in sommige gevallen aangemerkt worden als mediatrainer. Een ervaren communicatieadviseur kan dus ook onervaren medewerkers helpen te leren communiceren.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Communicatieadviseur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Communicatieadviseur

Welke opleiding is nodig om Communicatieadviseur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Communicatieadviseur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Communicatieadviseur

Wat is het salaris en tarief van een Communicatieadviseur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Communicatieadviseur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Communicatieadviseur zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Communicatieadviseur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Communicatieadviseur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl