Communicatieadviseur

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Communicatieadviseur?

Een communicatieadviseur is verantwoordelijk voor het adviseren van bedrijven, instellingen en overheden over hun communicatie. Deze communicatie kan interne communicatie betreffen maar zeker ook externe communicatie. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een communicatieadviseur het beste omschrijven als het adviseren van bedrijven over hoe ze het beste kunnen communiceren en wanneer ze moeten communiceren. Communicatie klinkt heel makkelijk maar soms kan het beter zijn om een specialist zoals een communicatieadviseur in te schakelen. Vooral als er moeilijke of lastige boodschappen gecommuniceerd moeten worden kan een goede communicatieadviseur enorm helpen. Een communicatieadviseur kan bedrijven op diverse manieren helpen met hun communicatie. Denk bijvoorbeeld aan het mede helpen opstellen van beleidsplannen die de organisatie aangaan, aan het redigeren van teksten en aan het helpen voorbereiden van persconferenties. Communicatie is een breed vakgebied en heeft zeker niet alleen betrekking op mondelinge communicatie.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Communicatieadviseur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Communicatieadviseur

Welke opleiding is nodig om Communicatieadviseur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Communicatieadviseur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Communicatieadviseur

Wat is het salaris en tarief van een Communicatieadviseur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Communicatieadviseur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Communicatieadviseur zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl