Grafisch vormgever

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Grafisch vormgever?

Een grafisch vormgever is een creatief iemand die werkzaam is binnen de grafische sector. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een grafisch vormgever het beste omschrijven als het verzorgen van de grafische vormgeving van drukwerk zoals tijdschriften, boeken, folders en affiches. Ook kan een grafisch vormgever verantwoordelijk zijn voor het ontwerpen en maken van de grafisch vormgeving van websites. In dat geval is een grafisch vormgever ook aan te merken als een webdesigner. Grafisch vormgeving heeft niet alleen meer betrekking op gedrukte media, omdat het internet net zo belangrijk is als grafisch vormgever. Een grafisch vormgever ontwerpt en bepaalt onder andere de huisstijl, de lay-out en de typografie van advertenties, tijdschriften, kranten, boeken en brochures. In het kort zou men ook kunnen zeggen dat een grafisch vormgever zich bezighoudt met vormgeving. Het is dan ook de grafisch vormgever die in samenspraak met de opdrachtgever de vormgeving verzorgt tot een uiteindelijk resultaat. Bij vormgeving kan men onder andere denken aan de lettergrootte, foto's, illustraties en kleurgebruik. Het beroep grafisch vormgever is aan te merken als een belangrijk beroep, omdat grafische vormgeving ook betrekking heeft op websites. Een goede vormgeving van websites zal bijdragen aan het doel van de website. Grafische vormgeving is net zo belangrijk als een goed werkende website, omdat de grafische vormgeving voor een belangrijk deel zal bepalen of bezoekers blijven hangen op een website. Het is bijvoorbeeld ook de grafisch vormgever die de huisstijl en beeldmerk van websites en bedrijven zal bepalen. Het beroep grafisch vormgever is een creatief beroep waarbij technische kennis en ICT-kennis erg belangrijk zijn.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Grafisch vormgever

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Grafisch vormgever

Welke opleiding is nodig om Grafisch vormgever te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Grafisch vormgever? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Grafisch vormgever

Wat is het salaris en tarief van een Grafisch vormgever? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Grafisch vormgever in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Grafisch vormgever zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Grafisch vormgever

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Grafisch vormgever bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl