Opleiding tot Grafisch vormgever

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau vier
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingBeeldende Kunst (Hbo)
VervolgopleidingCommunication & Multimedia Design (CMD)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding Grafisch vormgever

Wie een passende opleiding zoekt als grafisch vormgever zal al snel uitkomen bij de Mbo-opleiding grafisch vormgever, binnen de sector grafische vormgeving, communicatie & marketing. Tijdens deze opleiding komen verschillende vakgebieden en specialisaties aan bod, zoals Photoshop, computervaardigheden, kunstgeschiedenis, projectmanagement, vormgeving, wet- en regelgeving, grafische kennis, marketing en algemene ondernemersvaardigheden. Tijdens de opleiding leer je dus alles wat te maken heeft met grafisch vormgeving, zodat je bijvoorbeeld zelfstandig reclamedrukwerk of websites kan ontwerpen. De Mbo-opleiding grafisch vormgever is bij de meeste scholen alleen te volgen via de BOL-vorm. Tijdens een BOL-opleiding zal je over het algemeen zestig procent van de tijd doorbrengen op school en de rest van de tijd stage lopen bij erkende leerbedrijven, zoals een uitgever of reclamebureau, onder begeleiding van een leermeester en een stagebegeleider van school. Een creatieve inslag als grafisch vormgever en het graag werken met computers is zeer belangrijk binnen deze opleiding.

Opleidingsduur en niveau Grafisch vormgever

De Mbo-opleiding grafisch vormgever zal over het algemeen drie tot vier jaar in beslag nemen, afhankelijk van je vooropleidingen, en is een Mbo-opleiding op niveau vier.

Vervolgopleidingen Grafisch vormgever

Na het afronden van de Mbo-opleiding grafisch vormgever niveau vier is het automatisch mogelijk om door te groeien tot een passende Hbo-opleiding, zoals de Hbo-opleiding beeldende kunst of de Hbo-opleiding communication and multimedia design. Een gemiddelde Hbo-opleiding zal nog eens vier jaar in beslag nemen.

Vooropleiding Grafisch vormgever

De meeste scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma of enkele jaren havo of vwo voordat je toegelaten zal worden tot de Mbo-opleiding grafisch vormgever niveau vier. Daarnaast is het natuurlijk mogelijk om toegelaten te worden met een vooropleiding op Mbo-niveau. De meeste scholen zullen eerst een intakegesprek houden met nieuwe studenten, om te bekijken of deze opleiding wel bij je past.

Mijnzzp.nl