Team Mijnzzp

Algemene informatie over de grafimediabranche

De grafimedia sector binnen Nederland kent plusminus 20.000 arbeidsplaatsen. Tweederde van alle bedrijven binnen de grafimedia heeft minder dan 10 werknemers in dienst. Er zijn ongeveer 37 bedrijven die meer dan 100 werknemers in dienst hebben. De jaarlijkse omzet van de gehele grafimedia sector bedraagt circa 5,7 miljard euro. Binnen de grafimedia komen verschillende beroepen voor zoals ontwerpers, drukkers, dtp-ers en nabewerkers. De grafimediabranche heeft de laatste jaren grote veranderingen ondergaan door automatisering waardoor veel oude functies niet meer nodig zijn. Wel zijn er door nieuwe technieken en mogelijkheden nieuwe functies ontstaan binnen de branche die meestal op IT-gebied zijn. De grafimediabranche kent zeer veel kleine zelfstandige ondernemers die in verschillende vakgebieden werkzaam kunnen zijn.

Carrièremogelijkheden binnen de grafimediabranche

Binnen de grafimediabranche zijn er over het algemeen voldoende carrièremogelijkheden afhankelijk van je eigen competenties en opleidingen. In de grafimediabranche ben je over het algemeen werkzaam met minimaal een afgeronde Mbo-opleiding of Hbo-opleiding. Het is wel zo dat de meeste bedrijven binnen de grafimedia sector bestaan uit kleine bedrijven die meestal niet meer dan 10 werknemers in dienst hebben. Ook zijn er zeer veel zelfstandig ondernemers werkzaam binnen de grafimedia die verschillende soorten werkzaamheden uit kunnen voeren.

Opleidingen en cursussen grafimediabranche

Er zijn voldoende opleidingsmogelijkheden voor de grafimedia via reguliere scholen te vinden die wel kunnen verschillen van opleidingsniveau. Voor meer informatie over specifieke opleidingen verwijzen wij u naar de beroepen die uitgebreid omschreven zijn. Het vinden van een geschikte cursus is over het algemeen geen probleem en er worden dan ook in verschillende vakgebieden cursussen aangeboden. Binnen de grafimedia is het zeer belangrijk om regelmatig een cursus te volgen omdat de nieuwe technieken en mogelijkheden elkaar snel opvolgen.

Brancheverenigingen en belangenbehartigers binnen de grafimediabranche

Starten als zelfstandig ondernemer binnen de grafimediabranche

Binnen de grafimediabranche bestaan al zeer veel kleine ondernemers en zelfstandigen. De concurrentie binnen de grafimedia moet dan ook zeker niet onderschat worden. Wel zijn er uiteenlopende soorten bedrijfsactiviteiten en beroepen binnen de branche die onderling nogal kunnen verschillen. Wie als ondernemer wenst te starten zal zich eerst goed moeten laten voorlichten zoals door de kamer van koophandel of de belastingdienst. Daarnaast worden er regelmatig speciale bijeenkomsten georganiseerd die gericht zijn op aanstaande ondernemers. Dit soort bijeenkomsten zijn meestal zeer nuttig en kunnen veel informatie opleveren.

Informatie over de grafimediabranche op Mijnzzp

Binnen de grafimediabranche op Mijnzzp.nl hebben wij momenteel 18 beroepen opgenomen die uitgebreid omschreven zijn en tevens voorzien zijn van één of meerdere filmpjes. Tevens hebben wij vaste teksten opgenomen bij alle beroepen zoals mogelijke opleidingen, waar je werkzaam kan zijn, competenties, arbeidsmarktperspectief en arbeidsvoorwaarden. De populairste beroepen binnen de grafimediabranche op Mijnzzp.nl zijn momenteel de beroepen multimedia vormgever, reclametekenaar, reclameontwerper en het beroep illustrator. De grafimediabranche op Mijnzzp.nl trekt dagelijks zeer veel bezoekers die naar informatie of bedrijven zoeken. Ook scholieren maken veelvuldig gebruik van Mijnzzp.nl voor een eventuele opleiding of spreekbeurt.

Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp

Gebruik de knop hieronder voor een overzicht van alle bedrijven in de branche Drukwerk en Grafisch op Mijnzzp.nl.

Bedrijven in deze branche

Mijnzzp.nl

Zzp-ers en advertenties