Zeefdrukker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Zeefdrukker?

Een zeefdrukker is een drukker, die zich heeft gespecialiseerd zeefdruktechniek. Zeefdruktechniek is een techniek die veel gebruikt wordt om bepaalde producten mee te kunnen bedrukken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan voorwerpen van hout, metaal, textiel en van plastic. Door middel van zeefdruktechniek is het mogelijk om uiteenlopende producten te bedrukken in diverse kleuren. Dit kunnen ook ronde vormen zijn zoals flessen of pennen. Zeefdruktechniek wordt door de industrie veel gebruikt, omdat zeefdruktechniek heel veel toepassingsmogelijkheden kent. Het is de zeefdrukker die alle voorbereidende handelingen uitvoert, inclusief het drukproces. Zeefdruktechniek kan door middel van verschillende soorten zeefdrukmachines toegepast worden, namelijk door middel van handdruktafels, half automatische zeefdruktafels en volautomatische zeefdruktafels. Binnen de industrie en de grotere drukkerijen zal er over het algemeen alleen gebruikgemaakt worden van volautomatische zeefdruktafels. In dat geval is een zeefdrukker verantwoordelijk voor het op de juiste manier instellen van de volautomatische zeefdrukmachines. Ondanks dat zeefdruktechniek in alle gevallen betrekking heeft op dezelfde techniek kan een zeefdrukker dus wel gebruikmaken van verschillende soorten zeefdrukmachines. Door middel van het toepassen van zeefdruktechniek is het ook mogelijk om op kleine schaal drukwerk te maken. Het beroep zeefdrukker moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat een zeefdrukker voor verschillende bedrijven werkzaam kan zijn of wellicht als hobby zal zeefdrukken. Er zijn redelijk veel ondernemers die op een bepaalde manier gebruikmaken van zeefdrukken. Denk bijvoorbeeld aan een marktkoopman die zelf leuke teksten drukt op t-shirts.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Zeefdrukker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Zeefdrukker

Welke opleiding is nodig om Zeefdrukker te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Zeefdrukker? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Zeefdrukker

Wat is het salaris en tarief van een Zeefdrukker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Zeefdrukker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Zeefdrukker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Zeefdrukker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl