DTP'er

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een DTP'er?

DTP is een afkorting voor desktoppublishing. DTP is het bewerken en opmaken van documenten voor drukwerk. Dit kunnen onder andere brochures, tijdschriften en boeken zijn. Door de komst van speciale programma's zoals QuarkPress en Adobe InDesign is het tegenwoordig mogelijk geworden om de productietijd van drukwerk aanzienlijk te verkorten. In de meeste landen werkt men met Apple Macintosh als het om het DTP vakgebied gaat. Een DTP-er is gespecialiseerd in het opmaken van documenten voor drukwerk. Als DTP-er ben je dan ook werkzaam binnen de grafische branche, wat betrekking kan hebben op verschillende soorten bedrijven zoals een reclamebureau, ontwerpbureau of een multimediabedrijf. De specifieke werkzaamheden als DTP-er kunnen per bedrijf verschillen, omdat het denkbaar is dat een DTP-er ook verantwoordelijk kan zijn voor andere werkzaamheden zoals ontwerpwerkzaamheden. In de meeste gevallen zal een DTP-er veel met de computer werken.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep DTP'er

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot DTP'er

Welke opleiding is nodig om DTP'er te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot DTP'er? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een DTP'er

Wat is het salaris en tarief van een DTP'er? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als DTP'er in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep DTP'er zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl