Reclameontwerper

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Reclameontwerper?

Een reclameontwerper bedenkt, ontwerpt en maakt verschillende soorten reclames, zoals een logo voor een bedrijf, een televisiereclame, reclame voor dagbladen, radioreclames of internetreclames. Hoe een bepaalde reclameactie uitgevoerd wordt is meestal afhankelijk van het budget en de wensen van het betreffende bedrijf. Reclame zoals een logo kost natuurlijk stukken minder dan een landelijke radio- en/of televisiecampagne. Het bedenken en het uitwerken van reclame is een aparte specialisatie die om de nodig creativiteit en inzicht vraagt, omdat reclames voor een belangrijk deel bepalen hoe een merk, bedrijf of product in de markt gezet wordt. Een goede reclamecampagne kan dan ook veel bijdragen voor bedrijven. Tegenwoordig heeft reclame niet alleen meer betrekking op radio of televisie, omdat het internet voor de meeste bedrijven net zo belangrijk is of juist belangrijker is dan radio of televisie. Reclames komen op veel verschillende manieren voor en zeker niet alleen in de traditionele vorm van de bekende radiospotjes en televisiereclames.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Reclameontwerper

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Reclameontwerper

Welke opleiding is nodig om Reclameontwerper te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Reclameontwerper? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Reclameontwerper

Wat is het salaris en tarief van een Reclameontwerper? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Reclameontwerper in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Reclameontwerper zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl