Reclameontwerper

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Reclameontwerper?

Een reclameontwerper is een grafisch vormgever en/of marketeer die verantwoordelijk is voor het bedenken, ontwerpen en uitwerken van reclamecampagnes. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verschillende reclames, zoals een logo voor een bedrijf, een televisiereclame, reclame voor dagbladen, radioreclames of internetreclames. Hoe een bepaalde reclameactie uitgevoerd zal worden is over het algemeen afhankelijk van het budget en de wensen van de betreffende organisatie die reclame wil maken. Reclame maken zoals door middel van een logo kost bijvoorbeeld stukken minder dan een landelijke radio- en/of televisiecampagne. Het bedenken en het uitwerken van reclame is een aparte specialisatie die om de nodig creativiteit en inzicht vraagt, omdat reclames voor een belangrijk deel bepalen hoe een merk, bedrijf of product in de markt gezet wordt. Een goede reclamecampagne kan dan ook veel betekenen voor bedrijven. Tegenwoordig heeft reclame niet alleen meer betrekking op radio of televisie, omdat het internet voor de meeste bedrijven net zo belangrijk of juist belangrijker is dan radio of televisie. Reclames komen op veel verschillende manieren voor en zeker niet alleen in de traditionele vorm van de bekende radiospotjes en televisiereclames. Om op een goede manier reclame te kunnen maken is vaak veel overleg met de opdrachtgever nodig om het doel van de reclame duidelijk te krijgen. Een reclamecampagne kan om verschillende redenen gevoerd worden, zoals bekendheid geven aan een nieuw bedrijf, een bepaald product onder de aandacht brengen of om een actie van een bedrijf te promoten. Bij het bedenken van een goede reclamecampagne is het belangrijk om naar het totaalplaatje te kijken. Niet alleen het benaderen van je juiste doelgroep is belangrijk. Ook het op de juiste manier aanspreken van mensen is belangrijk. Hierbij kan een goed grafisch ontwerp enorm helpen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Reclameontwerper

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Reclameontwerper

Welke opleiding is nodig om Reclameontwerper te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Reclameontwerper? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Reclameontwerper

Wat is het salaris en tarief van een Reclameontwerper? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Reclameontwerper in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Reclameontwerper zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Reclameontwerper

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Reclameontwerper bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl