illustrator

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een illustrator?

Een illustrator illustreert plaatjes bij aangeleverde teksten, voor onder andere brochures, boeken, tijdschriften, kranten, advertenties en stripboeken. Daarnaast kan een illustrator plaatjes illustreren voor het internet. Het internet speelt vandaag dag een steeds belangrijkere rol voor de illustrators, omdat vormgeving en illustraties ook op het internet van toepassing is. Eén van de belangrijkste taken van een illustrator is het maken van pakkende afbeeldingen, die passen bij een tekst, zodat de lezer geboeid blijft. Tegenwoordig werkt een illustrator vaak op de computer met diverse programma's zoals Adobe illustrator, Adobe Photoshop, Corel Painter en Macromedia Freehand. Onder de illustrators zijn redelijk veel zelfstandig ondernemers te vinden, die voor verschillende opdrachtgevers werkzaam kunnen zijn.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep illustrator

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot illustrator

Welke opleiding is nodig om illustrator te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot illustrator? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een illustrator

Wat is het salaris en tarief van een illustrator? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als illustrator in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep illustrator zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl