illustrator

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een illustrator?

Een illustrator is iemand binnen de grafische sector die verantwoordelijk is voor het illustreren van plaatjes bij aangeleverde teksten, voor onder andere brochures, boeken, tijdschriften, kranten, advertenties en stripboeken. Daarnaast kan een illustrator plaatjes illustreren voor het internet. Het internet speelt een steeds belangrijkere rol voor illustrators, omdat vormgeving en illustraties ook op het internet van toepassing zijn. Eén van de belangrijkste taken van een illustrator is het maken van pakkende afbeeldingen, die passen bij een tekst, zodat de lezers geboeid blijven. Tegenwoordig werkt een illustrator meestal op de computer met diverse programma's zoals Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, Corel Painter en Macromedia Freehand. Ondanks dat een illustrator tegenwoordig veel met de computer zal werken is het wel zo dat de meeste illustrators zowel analoge als digitale plaatjes kunnen maken. Als illustrator is creativiteit erg belangrijk, omdat de plaatjes die een illustrator maakt een verhaal moeten uitbeelden dat past bij de tekst. Het alleen kunnen teken van mooie plaatjes doet dus geen recht aan het beroep illustrator. Het beroep illustrator moet veel breder gezien worden. Een illustrator is een kunstenaar die pakkende en boeiden afbeeldingen maakt, die als belangrijke aanvulling van teksten gezien moeten worden. Onder de professioneel werkende illustrators zijn redelijk veel zelfstandig ondernemers te vinden, die voor verschillende opdrachtgevers werkzaam kunnen zijn. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een illustrator het beste omschrijven als het bedenken en verzorgen van passend beeldmateriaal bij teksten. Het belang van illustraties bij teksten is dat illustraties beter en sneller communiceren dan teksten. Met andere woorden maakt een goede illustratie in een oogopslag duidelijk wat de bedoeling is van de boodschap. Vanzelfsprekend is het prima denkbaar dat een illustrator ook verantwoordelijk is voor andere werkzaamheden.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep illustrator

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot illustrator

Welke opleiding is nodig om illustrator te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot illustrator? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een illustrator

Wat is het salaris en tarief van een illustrator? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als illustrator in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep illustrator zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor illustrator

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als illustrator bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl