Multimedia vormgever

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Multimedia vormgever?

Een multimedia vormgever is werkzaam binnen de grafische sector en is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden die met multimediaproducten te maken hebben. Multimediaproducten zijn bijvoorbeeld stilstaande plaatjes en animaties, die getoond kunnen worden met of zonder geluid. Als multimedia vormgever ben je dus een vormgever die plaatjes of animaties combineert met een tekst en geluid, op een passende manier. Deze animaties kunnen voor uiteenlopende doeleinden gebruikt worden, zoals voor een website, voor reclamedoeleinden of voor games. Als multimedia vormgever werk je eigenlijk alleen achter de computer, waarbij je verschillende programma's zal gebruiken. Het beroep multimedia vormgever is een beroep waarbinnen creativiteit een belangrijke rol speelt. Een multimedia vormgever is geen programmeur, maar toch is het wel belangrijk dat de multimedia vormgever ook over technische kennis beschikt. Als multimedia vormgever geef je vorm aan multimedia producten, die variëren van eenvoudige presentaties tot omvangrijke en gecompliceerde multimediale interactieve producten. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een multimedia vormgever het beste omschrijven als het ontwerpen en maken van interactieve producties die voor uiteenlopende doeleinden gebruikt kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan computergames, websites en aan videoproducties. Een van de belangrijkste voorwaarden is dat stilstaande plaatjes en animaties een duidelijke boodschap moeten overbrengen die past bij de doelstelling. Een multimedia vormgever kan ook verantwoordelijk zijn voor het vormgeven van apps voor smartphones en tablets. Het is denkbaar dat een multimedia vormgever ook verantwoordelijk is voor andere grafische werkzaamheden, echter kan dit per vormgever verschillen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Multimedia vormgever

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Multimedia vormgever

Welke opleiding is nodig om Multimedia vormgever te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Multimedia vormgever? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Multimedia vormgever

Wat is het salaris en tarief van een Multimedia vormgever? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Multimedia vormgever in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Multimedia vormgever zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Multimedia vormgever

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Multimedia vormgever bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl