Opleiding tot Multimedia vormgever

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau vier
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingBeeldende Kunst (Hbo)
VervolgopleidingCommunication Multimedia Design (CMD)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding Mediavormgever

Wie een passende opleiding zoekt als multimedia vormgever kan het beste kiezen voor de Mbo-opleiding mediavormgever, die toebehoort tot de sector ICT & grafische vormgeving. De Mbo-opleiding mediavormgever heeft overigens veel raakvlakken met de Mbo-opleiding grafisch vormgever. Tijdens deze opleiding leer je onder andere diverse media-uitingen ontwerpen en opstellen, zoals posters, brochures, advertenties en digitale media-uitingen. De digitale media-uitingen zijn tegenwoordig zeer belangrijk. Hierbij kan je denken aan het maken van een reclamefilm voor het internet of de televisie. Daarnaast zal er binnen deze opleiding veel aandacht zijn voor marketing, communicatie, typografie, styling en vormgeving. Een van de belangrijkste aandachtspunten binnen deze opleiding is het leren werken met verschillende computerprogramma's, omdat je als multimedia vormgever veel met de computer zal werken. Na het eerste leerjaar binnen deze opleiding, die gezien moet worden als een belangrijk oriëntatiejaar, zal je een uitstroomrichting kiezen. De Mbo-opleiding mediavormgever kent de uitstroomrichtingen Mediavormgever Interactieve Vormgeving, Mediavormgever Animatie Audiovisueel en de uitstroomrichting Mediavormgever Art & Design. De Mbo-opleiding mediavormgever is op de meeste scholen alleen te volgen via de zogenaamde BOL-vorm. Tijdens een BOL-opleiding zal je over het algemeen zestig procent van de tijd doorbrengen op school en de rest van de periode stage lopen bij erkende leerbedrijven, onder toezicht van een leermeester.

Opleidingsduur en niveau Mediavormgever

De Mbo-opleiding mediavormgever zal over het algemeen vier jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau vier.

Vervolgopleidingen Mediavormgever

Na de Mbo-opleiding mediavormgever niveau vier is het automatisch mogelijk om door te groeien tot een passende Hbo-opleiding, zoals de Hbo-opleiding Beeldende Kunst of de Hbo-opleiding Communication and Multimedia Design. Over het algemeen zal een Hbo-opleiding nog eens vier jaar in beslag nemen, afhankelijk van je vooropleidingen.

Vooropleiding Mediavormgever

De meeste scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma of enkele jaren havo of vwo voordat je toegelaten zal worden tot de Mbo-opleiding mediavormgever niveau vier. Daarnaast zal je natuurlijk toegelaten worden met een andere Mbo-opleiding. De meeste scholen houden tegenwoordig eerst een intakegesprek met nieuwe studenten, om te bekijken of deze opleiding wel bij je past.

Mijnzzp.nl