Opleiding tot Reclameontwerper

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauHbo Communication & Multimedia Design
VooropleidingGrafisch vormgever (Mbo 4)
VooropleidingMediaredactiemedewerker (Mbo 4)
VooropleidingMbo 4, Havo of Vwo
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Hbo-opleiding Communication & Multimedia Design (CMD)

De Hbo-opleiding Communication & Multimedia Design (CMD) is uitermate geschikt voor studenten die een passende opleiding zoeken als multimedia designer. Binnen deze opleiding is er zeker niet alleen aandacht voor het leren ontwerpen of vormgeven maar ook voor marketing en communicatie. Deze opleiding is dan ook zeer breed te noemen en kent diverse mogelijkheden. Het eerste jaar van deze opleiding is sterk gericht op het analyseren, ontwerpen, bouwen en testen van diverse mediamogelijkheden zoals websites, apps, webshops en games en zal je bekend maken met de algemene mediabranche. Na het eerste jaar zal je binnen deze opleiding een keuze moeten maken uit de richtingen Content Design, Experience Design, Interaction Design of Media Management. Binnen de hoofdfase van deze opleiding zal de aandacht sterk liggen op ontwerpen, marketing, management en multimedia. In het begin van het vierde leerjaar zal je binnen deze opleiding nog een minor moeten kiezen die per gekozen profiel kan verschillen. Een minor moet gezien worden als een specialistenopleiding binnen de opleiding die voor een belangrijk deel je carrière zal bepalen. De studie afronden die je natuurlijk door het uitvoeren van een afstudeeropdracht.

Opleidingsduur en niveau Communication & Multimedia Design (CMD)

De Hbo-opleiding Communication & Multimedia Design (CMD) zal over het algemeen vier jaar in beslag nemen en is een redelijk zware opleiding te noemen. Vooral het eerste studiejaar vinden de meeste studenten zwaar binnen deze opleiding. Na het eerste studiejaar zal er een bindend studieadvies gegeven worden.

Vervolgopleidingen Communication & Multimedia Design (CMD)

Na de Hbo-opleiding Communication & Multimedia Design (CMD) is het nog mogelijk om door te leren voor een master-opleiding. Een master-opleiding zal over het algemeen nog eens één tot twee jaar in beslag nemen. Het is ook mogelijk om een master-opleiding te volgen op Hbo-niveau, of er kan gekozen worden voor een universitaire opleiding. Na het afronden van een Hbo-opleiding is het binnen Nederland altijd mogelijk om minimaal één mastersopleiding te volgen.

Vooropleiding Communication & Multimedia Design (CMD)

De meeste hogescholen verwachten minimaal een Mbo-diploma niveau vier of een havo- of vwo-diploma voordat je toegelaten zal worden tot de Hbo-opleiding Communication & Multimedia Design (CMD). Wel is het vak wiskunde erg belangrijk binnen deze opleiding. Binnen deze opleiding is het overigens ook mogelijk toelatingstoets af te leggen wanneer je niet beschikt over het juiste profiel. Daarnaast zal je minimaal 21 jaar oud moeten zijn om deel te kunnen nemen aan deze opleiding.

Mijnzzp.nl