Fotograaf (algemeen)

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Fotograaf (algemeen)?

Een fotograaf is een vakman of vakvrouw die foto's schiet in opdracht van klanten, of die naar eigen inzicht foto's schiet. Als fotograaf hoef je niet beroepsmatig werkzaam te zijn, omdat iedereen tegenwoordig zelf foto's kan maken. Toch zit er wel een groot verschil tussen beroepsfotografen en hobbyfotografen, omdat het schieten van mooie foto's nog niet zo makkelijk is. Tegenwoordig werken fotografen bijna allemaal met digitale fotocamera's en niet meer met analoge camera's, zoals dit vroeger wel het geval was. Binnen Nederland zijn er veel zelfstandig werkende fotografen te vinden die fulltime of parttime werkzaam zijn als fotograaf. Vertuit de meeste beroepsfotografen werken als zelfstandig ondernemer en niet in loondienst, wat vroeger wel vaak het geval was. Als fotograaf schiet je meestal niet alleen foto's maar voer je ook andere werkzaamheden uit, zoals het bewerken van de foto's.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Fotograaf (algemeen)

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Fotograaf (algemeen)

Welke opleiding is nodig om Fotograaf (algemeen) te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Fotograaf (algemeen)? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Fotograaf (algemeen)

Wat is het salaris en tarief van een Fotograaf (algemeen)? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Fotograaf (algemeen) in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Fotograaf (algemeen) zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl