Fotograaf (algemeen)

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Fotograaf (algemeen)?

Een fotograaf is iemand die beroepsmatig foto's maakt in opdracht van klanten, of die naar eigen inzicht foto's maakt. Als fotograaf hoef je niet beroepsmatig werkzaam te zijn, omdat iedereen tegenwoordig zelf foto's kan maken. Toch zit er wel een groot verschil tussen beroepsfotografen en hobbyfotografen, omdat het maken van mooie foto's nog niet zo makkelijk is. Tegenwoordig werken fotografen bijna allemaal met digitale fotocamera's en niet meer met analoge camera's, zoals dit vroeger wel het geval was. Een van de grote voordelen van digitale fotocamera's is dat foto's meteen terug te zien zijn op de camera. Er zijn ook fotografen die nog steeds liever op de analoge manier werken. Om mooie pakkende foto's te maken is meer nodig dan alleen een druk op de knop. Een fotograaf weet vaak precies in welke omstandigheden de foto gemaakt moet worden om tot het beste resultaat te komen. Binnen Nederland zijn er veel zelfstandig werkende fotografen te vinden die fulltime of parttime werkzaam zijn als fotograaf. Veruit de meeste beroepsfotografen werken als zelfstandig ondernemer en niet meer in loondienst, wat vroeger wel vaak het geval was. Als fotograaf maak je meestal niet alleen foto's, maar voer je ook andere werkzaamheden uit, zoals het bewerken van de foto's met computerprogramma's. Door het bewerken van foto's zijn bijvoorbeeld oneffenheden of achtergronden te veranderen. Ook het bewerken van foto's is tegenwoordig stukken makkelijker geworden. Het beroep fotograaf moet verder wel vrij algemeen gezien worden, omdat fotografen op verschillende manieren gespecialiseerd kunnen zijn. Het maken van portretfoto's kan bijvoorbeeld niet zomaar vergeleken worden met het maken van bijzondere natuurfoto's. De meeste fotografen zijn gespecialiseerd binnen een bepaalde vorm van fotografie. Lang niet alle fotografen kunnen aangemerkt worden als fulltime fotograaf.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Fotograaf (algemeen)

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Fotograaf (algemeen)

Welke opleiding is nodig om Fotograaf (algemeen) te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Fotograaf (algemeen)? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Fotograaf (algemeen)

Wat is het salaris en tarief van een Fotograaf (algemeen)? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Fotograaf (algemeen) in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Fotograaf (algemeen) zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Fotograaf (algemeen)

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Fotograaf (algemeen) bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl