Portretfotograaf

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Portretfotograaf?

Een portretfotograaf is een beroepsfotograaf, die zich gespecialiseerd heeft in het maken van portretfoto's. Portretfotografie is aan te merken als een bijzondere specialisatie, omdat portretfoto's meestal een bijzondere aangelegenheid betreffen, zoals een familiefoto of gezinsfoto. Daarnaast behoren de meer standaard portretfoto's meestal tot de werkzaamheden van een portretfotograaf, zoals het maken van een pasfoto voor een rijbewijs of het paspoort. De meeste mensen die een portretfoto willen laten maken doen dit om een bijzondere reden. Portretfotografie moet inhoudelijk breder gezien worden dan het vastleggen van mensen alleen, omdat het in de meeste gevallen om een bijzondere aangelegenheid gaat. De werkzaamheden van een portretfotograaf vragen om goede vakkennis, omdat het bijvoorbeeld belangrijk is dat de ogen van mensen goed vastgelegd worden. Als de ogen niet scherp zijn op een portretfoto is de foto eigenlijk al mislukt. Naast dit punt zijn er meer belangrijke punten bij het maken van een goede portretfoto. Als een portretfoto meerdere mensen betreft, zoals van een heel gezin, kan ook de achtergrond een belangrijke rol spelen. Het is mogelijk dat een portretfotograaf ook andere fotografie werkzaamheden uitvoert, echter kan dit verschillen per portretfotograaf. In veel gevallen is een portretfotograaf ook gespecialiseerd in zakelijke portretfotografie. Zakelijke portretfotografie heeft betrekking op portretfoto's, die gebruikt worden als avatar voor sociale netwerken. Zakelijke portretfotografie moet tegenwoordig niet meer onderschat worden, omdat goede portretfoto's veel extra aandacht of opdrachten kan opleveren. De meeste ondernemers laten tegenwoordig hun portretfoto maken door een professionele portretfotograaf. Zakelijke portretfoto's moeten ook op de juiste manier gemaakt worden om op een goede manier over te komen. Denk bijvoorbeeld aan een portretfoto, die veel kracht uitstraalt.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Portretfotograaf

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Portretfotograaf

Wat is het salaris en tarief van een Portretfotograaf? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Portretfotograaf in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Portretfotograaf zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Portretfotograaf

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Portretfotograaf bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl