Reisfotograaf

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Reisfotograaf?

Een reisfotograaf is een beroepsfotograaf of blogger die reisfoto's maakt, wat betrekking kan hebben op verschillende vakgebieden, zoals natuurfoto's, dierenfoto's of algemene reisfoto's. Als reisfotograaf kan je hobbymatig bezig zijn of ben je beroepsmatig werkzaam. Beroepsmatige reisfotografen zijn meestal werkzaam als zelfstandig ondernemer, die ingehuurd worden om bepaalde foto's te maken. Denk bijvoorbeeld aan foto's die geplaatst worden in een reisgids, zoals van een hotel, of aan omgevingsfoto's, die gebruikt worden in een reisgids. Daarnaast kan een reisfotograaf zelfstandig unieke foto's maken en deze aanbieden aan geïnteresseerde partijen. Vooral bijzondere natuurfoto's of dierenfoto's worden vaak afgenomen van reisfotografen, als ze bijzonder of uniek zijn. Als reisfotograaf is het belangrijk dat je over veel doorzettingsvermogen en creativiteit beschikt, omdat het maken van bijzondere foto's meestal niet makkelijk is. Daarnaast is het belangrijk om de juiste doelgroep aan te spreken als je reisfoto's wilt verkopen. Het beroep reisfotograaf moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat iedere reisfotograaf op zijn eigen manier bijzondere reisfoto's kan maken voor verschillende doeleinden. Het worden van een professionele reisfotograaf zal niet voor iedereen weggelegd zijn, omdat het een zeer specifiek beroep betreft, dat alleen voorbehouden is aan goede fotografen die beschikken over de nodige kennis en ervaring op het gebied van reisfotografie. Niet iedere fotograaf kan zomaar reisfotograaf worden, omdat het belangrijk is dat een reisfotograaf indrukwekkende foto's kan maken. Het werken als reisfotograaf spreekt veel mensen aan, omdat er veel gereisd moet worden voor de werkzaamheden. Toch is het beroep reisfotograaf niet voor iedereen geschikt, omdat je meestal werkzaam bent als zelfstandig ondernemer. Dit betekent dat je zonder opdrachtgever zelf verantwoordelijk bent voor de onkosten, zoals de vliegreizen en de hotelovernachtingen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Reisfotograaf

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Reisfotograaf

Wat is het salaris en tarief van een Reisfotograaf? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Reisfotograaf in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Reisfotograaf zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Reisfotograaf

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Reisfotograaf bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl