Productfotograaf

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Productfotograaf?

Een productfotograaf is een beroepsfotograaf die zich gespecialiseerd heeft in productfotografie, wat meestal betrekking heeft op het maken van productfoto's voor productreclame. Tegenwoordig bestaan er speciale fotocamera's en fotoboxen, waardoor producten op een goede en snelle manier gefotografeerd kunnen worden. Productfotografie is belangrijk voor bedrijven die producten willen promoten voor verschillende doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan webshops, televisiereclames, brochures en aan reclamefolders. Tegenwoordig worden de meeste producten voor het internet van alle kanten gefotografeerd, zodat eventuele klanten de producten aan alle kanten kunnen bekijken. Deze vorm van productfotografie is alleen mogelijk door het gebruik van een camera die voorzien is van speciale software. Het beroep productfotograaf heeft verder niet veel te maken met de traditionele manier van fotograferen, ondanks dat er wel gebruikgemaakt wordt van een fotocamera. Productfotografie heeft dus in de meeste gevallen betrekking op foto's die gemaakt worden voor marketingdoeleinden. Het is mogelijk dat een productfotograaf ook verantwoordelijk is voor andere werkzaamheden, zoals het bijhouden van een webshop, waarbinnen de producten aangeboden worden, afhankelijk van het soort bedrijf waar de productfotograaf werkzaam is. Productfotografen werken in de meeste gevallen in een speciale fotostudio. Productfotografie is een discipline die tegenwoordig niet meer onderschat moet worden. Goede productfoto's kunnen de conversie en dus de omzet aanzienlijk verhogen. De meeste bedrijven besteden veel aandacht aan het maken van goede en vooral duidelijke productfoto's. Duidelijke productfoto's kunnen ook voorkomen dat klanten producten terugsturen. Bij productfotografie is het belangrijk om een goede gelijkmatige belichting te gebruiken om zo min mogelijk schaduw rond het voorwerp te krijgen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Productfotograaf

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Productfotograaf

Wat is het salaris en tarief van een Productfotograaf? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Productfotograaf in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Productfotograaf zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Productfotograaf

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Productfotograaf bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl