Modefotograaf

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Modefotograaf?

Een modefotograaf is een fotograaf die zich gespecialiseerd heeft in modefotografie. Het maken van goede modefoto's is belangrijk voor bedrijven die actief zijn binnen de modebranche, omdat goede modefoto's voor een belangrijk deel bijdragen aan de uiteindelijke verkoopcijfers van de betreffende modeartikelen. Als modefotograaf ben je dan ook werkzaam in de wereld van de haute couture, fashion en lifestyle. De werkzaamheden van een modefotograaf bestaan over het algemeen uit het maken van foto's van losse kleding en accessoires en uit het maken van foto's tijdens modeshows. Als modefotograaf zal je in de meeste gevallen werkzaam zijn als zelfstandig ondernemer, en zul je voor verschillende modemerken actief zijn. Mode en fotografie kunnen niet zonder elkaar, omdat binnen de fashion wereld het reclame maken onmisbaar is. Bijna alle modebedrijven en kledingbedrijven maken dan ook gebruik van speciale modefotografen, die modefoto's maken voor de betreffende modebedrijven. Naast het maken van de modefoto's is het meestal de modefotograaf die de foto's zal bewerken. Het beroep modefotograaf moet verder wel vrij algemeen gezien worden, omdat er verschillende modebedrijven zijn, die ook op verschillende manieren werkzaam kunnen zijn. Daarnaast bestaat er een belangrijk verschil tussen algemene textielbedrijven en haute couture fashion. Lang niet alle retailers maken gebruik van modefotografen, omdat ook interne medewerkers verantwoordelijk kunnen zijn voor het fotograferen van nieuwe collecties. Denk bijvoorbeeld aan medewerkers die nieuwe kleding fotograferen voor een webshop. Dit soort werkzaamheden wordt meestal niet uitgevoerd door een modefotograaf. Een modefotograaf is over het algemeen alleen verantwoordelijk voor het fotograferen van bijzondere modeartikelen, die gebruikt worden in reclamefolders of op een website. Dit betreft meestal modekleding en accessoires, die aangemerkt moet worden als haute couture, fashion of lifestyle.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Modefotograaf

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Modefotograaf

Welke opleiding is nodig om Modefotograaf te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Modefotograaf? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Modefotograaf

Wat is het salaris en tarief van een Modefotograaf? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Modefotograaf in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Modefotograaf zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Modefotograaf

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Modefotograaf bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl