Modefotograaf

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Modefotograaf?

Een modefotograaf is een fotograaf die zich gespecialiseerd heeft in modefotografie. Het schieten van mooie modefoto's is over het algemeen belangrijk voor bedrijven die actief zijn binnen de modewereld, omdat de modefoto's voor een belangrijk deel bijdragen aan de uiteindelijke verkoopcijfers van de modeartikelen. Als modefotograaf ben je dan ook werkzaam in de wereld van de haute couture, fashion en lifestyle. De werkzaamheden als modefotograaf bestaan over het algemeen uit het maken van foto's van kleding, accessoires en uit het maken van foto's van modeshows. Als modefotograaf zal je in de meeste gevallen werkzaam zijn als zelfstandig ondernemer, en zal je voor verschillende modemerken werken. Nieuwe mode en fotografie kunnen niet zonder elkaar, omdat binnen de fashion wereld het reclame maken onmisbaar is. Bijna alle modebedrijven en kledingbedrijven maken dan ook gebruik van fotografen die foto's schieten voor de bedrijven. Naast het maken van de foto's is het meestal ook de modefotograaf die de foto's zal bewerken als dat nodig mocht zijn.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Modefotograaf

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Modefotograaf

Welke opleiding is nodig om Modefotograaf te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Modefotograaf? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Modefotograaf

Wat is het salaris en tarief van een Modefotograaf? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Modefotograaf in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Modefotograaf zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl