Infographic designer

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Infographic designer?

Een infographic designer is verantwoordelijk voor het bedenken, uitwerken en maken van infographics. Een infographic is een informatieve illustratie die bestaat uit objecten, tekst en/of beeld. Infographics zijn zeer populair, omdat ze op een duidelijke manier bepaalde informatie kunnen overdragen. Infographics worden op veel manieren toegepast om bepaalde informatie of kennis te delen met andere mensen. Denk bijvoorbeeld aan jaarverslagen van bedrijven, aan educatieve doeleinden en aan nieuws- en achtergrondartikelen. Een andere term voor een infographic kan ook zijn information graphics. Een infographic bestaat uit tekst en beeld, waardoor informatie op een duidelijke en ook vooral makkelijke manier gedeeld kan worden met andere mensen. Een grafiek heeft veel weg van een infographic, echter kan een grafiek niet gezien worden als een infographic omdat een grafiek alleen gegevens toont in een tabel. Infographics zijn steeds populairder aan het worden, omdat infographics voor mensen heel duidelijk zijn. Een infographic kan dan ook gezien worden als een speciale manier van communiceren, die doorgaans visueel gezien ook aantrekkelijk is. Binnen een infographic kan er gewerkt worden met alle denkbare kleuren en afbeeldingen, waardoor infographics al snel de aandacht zullen trekken van mensen. Een infographic kan inhoudelijk overal over gaan. Een infographic bestaat uit data en vormgeving die samen een infographic vormen. Omdat infographics meestal nieuwswaarde hebben en kwalitatief goed gemaakt zijn worden infographics vaak opgepikt door andere webredacteurs. Met andere woorden kan een goede infographic marketingtechnisch gezien waardevol zijn voor publishers. Vanzelfsprekend is het wel belangrijk om de juiste doelgroep aan te spreken met de infographic.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Infographic designer

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Infographic designer

Wat is het salaris en tarief van een Infographic designer? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Infographic designer in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Infographic designer zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Infographic designer

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Infographic designer bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl