Beletteraar

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Beletteraar?

Een beletteraar is een signmaker die meestal werkzaam is voor een beletteringsbedrijf of signmaker bedrijf. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een beletteraar het beste omschrijven als het voorzien van verschillende ondergronden van belettering. Deze belettering kan bijvoorbeeld aangebracht worden op reclameborden, ruiten, bedrijfsauto's en op gevels van gebouwen. Deze vorm van belettering is een effectieve en vaak niet al te dure manier om reclame te maken voor bedrijven. Overal zijn wel auto's, bussen en vrachtwagens te vinden die rondrijden met belettering, omdat belettering op bedrijfswagen een goede manier is om herkenbaar te zijn. Daarnaast fungeert de belettering als mobiele reclame voor bedrijven. Het beletteren van bedrijfswagens of andere voorwerpen is dus een effectieve manier van reclame maken. De meeste beletteraars kunnen ook andere diensten aanbieden, zoals het bedrukken van spandoeken of kleding, afhankelijk van het soort signmaker bedrijf. Daarnaast kan een beletteraar in veel gevallen ook stickers maken, zoals van bedrijfslogo's. Deze stickers kunnen ook weer op verschillende manieren toegepast worden, zoals voor het eventueel merken van bedrijfsgereedschap of om op installaties te plakken. Het beletteren van verschillende voorwerpen zoals autobelettering is aan te merken als gespecialiseerde werkzaamheden die overgelaten moeten worden aan de juiste vakmensen. Een beletteraar is over het algemeen ook weer gespecialiseerd in het verdonkeren van autoruiten, en kan in veel gevallen ook voertuigen wrappen. Voertuigen wrappen heeft weer betrekking op het bekleden van voertuigen door middel van een speciale folie waardoor voertuigen een geheel andere uitstraling krijgen. Als beletteraar is het belangrijk dat je met computers en randapparatuur kan werken.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Beletteraar

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Beletteraar

Welke opleiding is nodig om Beletteraar te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Beletteraar? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Beletteraar

Wat is het salaris en tarief van een Beletteraar? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Beletteraar in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Beletteraar zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Beletteraar

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Beletteraar bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl