Opleiding tot DTP'er

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau drie
VooropleidingMedewerker DTP (Mbo 2)
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingGrafisch vormgever (Mbo 4)
VervolgopleidingMediavormgever (Mbo 4)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding Allround DTP-er

De Mbo-opleiding Allround DTP-er behoort tot de sector Grafimedia & Grafische vormgeving en kan gezien worden als een goede basisopleiding binnen de grafische sector. Tijdens de opleiding leer je zelfstandig brochures, logo's, flyers en bijvoorbeeld magazines te ontwerpen. Ook leer je ontwerpen te maken, die bijvoorbeeld gebruikt gaan worden voor een bepaalde website. Het leren werken met verschillende computerprogramma's staat hoog aangeschreven binnen deze opleiding, omdat computergebruik tegenwoordig onmisbaar is in de grafische sector. Tijdens de theorielessen krijg je binnen deze opleiding over het algemeen de vakken vormgeving, realisatie, presentatietechnieken, beeldcreatie en de algemene vakken Nederlands, Engels en rekenen. De Mbo-opleiding Allround DTP-er is op de meeste scholen via de BOL-vorm en de BBL-vorm te volgen. Tijdens een BOL-opleiding zal je over het algemeen zestig procent van de tijd doorbrengen op school en de rest van de periode stage lopen bij erkende leerbedrijven, zoals een krantenuitgever of reclamebureau, onder toezicht van een leermeester. Tijdens een BBL-opleiding werk je over het algemeen vier dagen in de week en ga je één dag in de week naar school voor de verschillende theorielessen.

Opleidingsduur en niveau Allround DTP-er

De Mbo-opleiding Allround DTP-er zal over het algemeen twee tot vier jaar in beslag nemen, afhankelijk van je vooropleidingen, en is een Mbo-opleiding op niveau drie.

Vervolgopleidingen Allround DTP-er

Na het afronden van de Mbo-opleiding Allround DTP-er niveau drie is het automatisch mogelijk om door te groeien tot een passende Mbo-opleiding niveau vier, zoals de Mbo-opleiding Mediavormgever of de Mbo-opleiding Grafisch vormgever.

Vooropleiding Allround DTP-er

De meeste scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma of enkele jaren havo of vwo voordat je toegelaten zal worden tot de Mbo-opleiding Allround DTP-er niveau drie. Daarnaast zal je natuurlijk toegelaten worden tot de opleiding met een vooropleiding op Mbo-niveau, zoals de Mbo-opleiding medewerker DTP niveau twee. De meeste scholen houden tegenwoordig eerst een intakegesprek met nieuwe studenten, om te bekijken of deze opleiding wel bij je past.

Mijnzzp.nl