Offsetdrukker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Offsetdrukker?

Een offsetdrukker is werkzaam binnen de grafische sector en printmedia, bijvoorbeeld bij een drukkerij of grafisch bedrijf. Als offsetdrukker voer je verschillende werkzaamheden uit die te maken hebben met drukwerk. Denk hierbij aan het drukken van kranten, folders en tijdschriften. Dit doet de offsetdrukker door het gebruiken van een offsetpers. Het druk van kranten, folders en tijdschriften is aan te merken als specialistenwerk, omdat het gebruik van offsetplaten en het instellen van de offsetpers om de nodige kennis en ervaring zal vragen. Als een offsetdrukker kleuren moet afdrukken zal hij of zij meestal vier verschillende offsetplaten gebruiken om de verschillende kleuren te kunnen afdrukken. Dit betekent dat iedere plaat zijn eigen kleur heeft die op juiste plek de kleur moet afgeven. Als dit proces niet goed wordt uitgevoerd is dit meestal direct zichtbaar, waardoor het drukwerk niet bruikbaar zal zijn. Als offsetdrukker kan je verschillende druktechnieken toepassen, afhankelijk van het drukwerk, omdat het drukken van een krant om andere druktechnieken kan vragen dan een tijdschrift. Offsetdrukwerk is binnen de gedrukte media een van de meest voorkomende drukwerktechnieken. Kranten en tijdschriften worden dan ook in de meeste gevallen gemaakt door middel van offset-druktechnieken. Door middel van offset-druktechniek is het mogelijk om zeer veel drukwerk in een korte periode te drukken. Dit is over het algemeen alleen mogelijk door het gebruiken van grote en complexe offset-drukmachines, die alleen goed kunnen functioneren als specialisten zoals offsetdrukkers de machines op de juiste manier instellen en onderhouden. De meeste offsetdrukkers zijn ook verantwoordelijk voor het uitvoeren van gebruikelijk onderhoud, echter kan dit verschillen per drukkerij.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Offsetdrukker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Offsetdrukker

Welke opleiding is nodig om Offsetdrukker te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Offsetdrukker? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Offsetdrukker

Wat is het salaris en tarief van een Offsetdrukker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Offsetdrukker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Offsetdrukker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Offsetdrukker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl