Opleiding tot Offsetdrukker

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Avatar van Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau vier
VooropleidingDrukker (Mbo 3)
VooropleidingZeefdrukken (Mbo 3)
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingCreative Media and Game Technologies
VervolgopleidingIndustriële Automatisering (Hbo)
Opleiding vergelijkenBoekingsplatform
OpleidingVind de opleiding die bij jou past
OpleidingThuiscursus
Online boekhoudingBoekhoudprogramma

Mbo-opleiding Printmediatechnoloog

Wie een passende opleiding zoekt als drukker met een brede verantwoordelijkheid kan het beste kiezen voor de Mbo-opleiding printmediatechnoloog. De Mbo-opleiding printmediatechnoloog behoort tot de sector grafimedia en moet gezien worden als een allround opleiding binnen de sector. Tijdens de opleiding leer je alles kennen wat met het productieproces van druk- en printwerk te maken heeft, zoals het instellen van drukmachines en  het drukken en controleren van drukwerk. Maar ook het kunnen oplossen van storingen of het aansturen van andere medewerkers binnen de organisatie. Een belangrijk onderdeel binnen de opleiding is het werken met verschillende computers en computerprogramma's, omdat deze veelvuldig gebruikt worden in de branche. De meeste studenten die kiezen voor deze Mbo-opleiding volgen de zogenaamde BOL-vorm opleiding. Tijdens een BOL-opleiding zal je ongeveer zestig procent van de tijd doorbrengen op school en de rest van de periode stage lopen bij verschillende erkende leerbedrijven, zoals drukkerijen, onder begeleiding van een leermeester.

Opleidingsduur en niveau Printmediatechnoloog

De Mbo-opleiding printmediatechnoloog zal over het algemeen vier jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau vier.

Vervolgopleidingen Printmediatechnoloog

Na het afronden van de Mbo-opleiding printmediatechnoloog niveau vier is het automatisch mogelijk om door te groeien tot een Hbo-opleiding, zoals de Hbo-opleiding Creative Media and Game Technologies of de Hbo-opleiding Industriële Automatisering. Een gemiddelde Hbo-opleiding zal over het algemeen nog eens vier jaar in beslag nemen maar is, met de juiste vooropleidingen, soms ook sneller af te ronden.

Vooropleiding Printmediatechnoloog

De meeste scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma of enkele jaren havo of vwo voordat je toegelaten zal worden tot de Mbo-opleiding printmediatechnoloog niveau vier. Daarnaast zal je ook toegelaten worden met een passende vooropleiding op Mbo-niveau, zoals met de Mbo-opleiding drukker op niveau drie of de Mbo-opleiding zeefdrukken op niveau drie. De meeste scholen houden eerst een intakegesprek met nieuwe studenten, om te bekijken of deze opleiding wel bij je past.

Mijnzzp.nl