Drukker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Drukker?

Een drukker is verantwoordelijk om het werk van vormgevers als drukwerk uit te voeren. Daarbij zorgt de drukker ervoor dat het drukwerk op de juiste manier wordt afgedrukt. Het drukwerk is af te drukken op allerlei soorten materialen. Bijvoorbeeld op papier, maar ook op karton, kunststof of op textiel. Het type materiaal bepaalt mede welke druktechnieken de drukker gebruikt om de werkzaamheden uit te voeren. Naast de variatie in druktechnieken zijn er ook verschillende soorten drukpersen. Het is dus afhankelijk van de opdracht welke drukpers en welke druktechniek van toepassing is. Bij druktechnieken is er bijvoorbeeld een onderscheid te maken tussen onder meer boekdrukken, zeefdrukken en diepdrukken. Met betrekking tot de drukpersen is er een onderscheid te maken tussen meerkleurendrukkers en 1-kleurdrukkers. Een drukker controleert of er sprake is van de juiste instelling van de drukpers. Tevens vindt er een check plaats op het drukwerk dat tevoorschijn komt uit de pers. Het is in deze moderne tijd een technisch beroep, waarbij er sprake is van digitaal drukken in plaats van handmatig drukken. Een drukker dient dan ook in staat te zijn om deze drukpersen via de computer te bedienen. Bij handmatig drukken kan er ook sprake zijn van ambachtelijk drukken op kleine schaal. Het beroep van drukker richt zich op de coördinatie van werkprocessen vanuit technisch oogpunt. Daarbij voorziet de drukker in het optimaliseren van het productieproces van drukken en printen. Er zijn verschillende werkzaamheden uit te voeren in deze functie. Bijvoorbeeld het werken met computers en ontwerpprogramma’s net als het instellen en bedienen van de drukpersen. Het kan ook tot de taak van een drukker behoren om het gedrukte werk te verpakken of samen te binden.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Drukker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Drukker

Wat is het salaris en tarief van een Drukker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Drukker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Drukker zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Drukker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Drukker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl