Nabewerker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Nabewerker?

Een nabewerker is een medewerker drukkerij die werkzaam is binnen de grafmedia branche. Als nabewerker ben je verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden die te maken hebben met het eindproces van drukwerk, zoals het vouwen van drukwerk, het snijden van drukwerk en het binden van drukwerk als dit nodig mocht zijn. Als nabewerker krijg je over het algemeen met verschillende soorten drukwerk te maken zoals folders, tijdschriften en boeken. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een nabewerker het beste omschrijven als het afwerken van het drukwerk, nadat het drukwerk uit de drukmachine is gekomen. Andere werkzaamheden van een nabewerker kunnen zijn het afstellen van machines en het eventueel handmatig afwerken van het drukwerk. Tegenwoordig zul je als nabewerker meestal ook te maken krijgen met geautomatiseerde nabewerkingsapparatuur. Het is daarom als nabewerker erg belangrijk dat je over voldoende technische kennis beschikt, zodat je zelfstandig met deze machines kan werken. Kwaliteit is als nabewerker erg belangrijk, omdat na de nabewerking het drukwerk naar de klant gaat. Met andere woorden is het meestal de nabewerker die de eindcontrole uitvoert. Als nabewerker ben je meestal ook verantwoordelijk voor het verzendklaar maken van het drukwerk. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat je pallets met drukwerk klaar maakt, zodat de pallets met drukwerk opgeladen kunnen worden door een koerier of vrachtwagenchauffeur. De werkzaamheden van een nabewerker zijn over het algemeen niet heel moeilijk of zwaar, maar de werkzaamheden kunnen soms wel stressvol zijn als er een deadline gehaald moet worden. Het is denkbaar dat een nabewerker ook inzetbaar is voor andere werkzaamheden.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Nabewerker

Wat is het salaris en tarief van een Nabewerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Nabewerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Nabewerker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Nabewerker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl